Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έρωτας αλά Ισπανικά»: Η κωμωδία εισπρακτικό φαινόμενο

«Έρωτας αλά Ισπανικά»: Η κωμωδία εισπρακτικό φαινόμενο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο “Έρωτας αλά Ισπανικά” ήρθε στην Ελλάδα στις 31/07/2014 και είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών στην Ισπανία που κέρδισε τις καρδιές 9.500.000 θεατών.

Ο Ραφαέλ είναι γεννημένος στη Σεβίλλη και περήφανος Ανδαλουσιανός. Ένα βράδυ θα γνωρίσει την Αμάια, μια όμορφη και δυναμική κοπέλα με Βάσκικη καταγωγή. Μετά από μια παθιασμένη νύχτα, θα του κλέψει την καρδιά, ξεχνώντας στο σπίτι του, σαν μοντέρνα σταχτοπούτα, την τσάντα της.
Αυτό είναι το καλύτερο άλλοθι για τον Ραφαέλ που θα ταξιδέψει στην περιοχή που μένει η Αμάια για να της την επιστρέψει. Παρότι η Αμάια δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να του χαρίσει άλλες νύχτες, η επιστροφή του σκληροπυρηνικού πατέρα της στην πόλη, θα της αλλάξει τα σχέδια, υποχρεώνοντας τον Ραφαέλ να υποδυθεί έναν ρόλο που δεν φανταζόταν ποτέ στη ζωή του.

Το “Έρωτας αλά Ισπανικά” (Ocho Apellidos Vascos) είναι η πιο δροσερή ερωτική κωμωδία του καλοκαιριού που επιβεβαιώνει με χιούμορ και ευαισθησία πως όσο πιο έντονες είναι οι διαφορές στα ζευγάρια, τόσο πιο μεγάλη έλξη υπάρχει. Η άνευ προηγουμένου εμπορική επιτυχία της ταινίας στην Ισπανία και οι διεθνείς πωλήσεις της σε όλο τον κόσμο, οδήγησαν τους παραγωγούς να ανακοινώσουν το σίκουελ της ταινίας που αναμένεται το 2015.

Poster

10 + 1 TIPS ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

1. Ο “Έρωτας αλά Ισπανικά” ξεπέρασε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του τις εισπράξεις του «Ο Λύκος της Wall Street» και των «300».
2. Είναι η Ισπανική απόδοση της γαλλικής ταινίας «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι». Αντίστοιχη μεταφορά έχει γίνει και από τους Ιταλούς, το «Benvenuti al Sud». Την κεντρική ιδέα του σεναρίου την υπογράφει ο Dany Boon, πρωταγωνιστής του «Μικροαπατεώνες στα δύσκολα».
3. Μετά από λίγες αλλά ξεχωριστές τηλεοπτικές εμφανίσεις, αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για τον πρωταγωνιστή Dani Rovira.
4. Είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Ισπανικού κινηματογράφου που συνεχίζει τις προβολές της στους κινηματογράφους της Ισπανίας εδώ και σχεδόν 5 μήνες.
5. Η ταινία έκανε εισπράξεις 2.8 εκατομμύρια ευρώ μόλις το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορία της, με εκτιμώμενες συνολικές εισπράξεις τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Ο στόχος δείχνει να μην είναι μακριά αφού μέχρι στιγμής μόνο στην Ισπανία η ταινία έχει ξεπεράσει τα 9.500.000 εισιτήρια.
6. Η Carla Lago, o Dany Rovira, η Carmen Machi και ο Karra Elejalde δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν συνεργαστεί μαζί.
7. Η ταινία προκάλεσε δυσφορία στους Βάσκους Εθνικιστές για την εκτεταμένη χιουμοριτσική χρήση τοπικών εκφράσεων, κάτι που αποτυπώθηκε έντονα στις κριτικές της ταινίας.
8. Η ταινία άνοιξε αρχικά σε 300 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Ισπανία και η άνοδος των εισιτηρίων οδήγησε στην κλιμακωτή άνοδο και του αριθμού αιθουσών που την πρόβαλλαν ανά εβδομάδα.
9. Η ταινία, παραγωγής της La Zona Films και του Telecinco, είχε μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν γίνει στην ιστορία της Ισπανικής τηλεόρασης για κινηματογραφική ταινία.
10. O Dany Rovira για τις ανάγκες του ρόλου ταξίδεψε στην χώρα των Βάσκων αρκετές φορές πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ώστε να κατανοήσει και να καταφέρει να αποδόσει χωρίς ελαφρότητα τις απαιτήσεις του ρόλου του. Η γιαγιά της συμπρωταγωνίστριας του Clara Lago, είχε βάσκικο αίμα στις φλέβες της.
11. Σύντομα θα γυριστεί και το δεύτερο μέρος της ταινίας με τις νέες περιπέτειες του Ράφα και της Αμάια! Με πιο απλά λόγια… και στη γλώσσα τους: Viva la Revolucion del Amor!

thum

4 ΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΕΣΤΕ… ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ

Σε λίγες μέρες η ξεκαρδιστική ρομαντική κωμωδία που έσπασε κάθε ρεκορ εισπράξεων στην χώρα παραγωγής της, με περισσότερους από 9.500.000 θεατές, κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα. Οι 4 πρωταγωνιστές της ξεκαρδιστικής ρομαντικής κωμωδίας “Έρωτας αλά Ισπανικά” γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην αγάπη και εξηγούν τους λόγους που κάνουν τον έρωτα… γλώσσα πασπαρτού στην Βαβέλ της καθημερινότητας μας.

Η Clara Lago, ή αλλιώς «το παιδί-θαύμα» του Ισπανικού κινηματογράφου, θυμάται τη μακρινή Βάσκικη καταγωγή της και εξηγεί τη σημασία που είχε αυτή η ταινία στην καριέρα της: «Η γιαγιά μου έχει Βασκική καταγωγή και αυτό έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρη την εικόνα της ηρωίδας μου. Βρίσκω τις διαφορές μεταξύ λαών, ακόμα και ανθρώπων, μια πολύ καλή βάση για να αφηγηθείς μια κωμωδία. Η ισπανική κωμωδία είχε πολλές επιτυχίες τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι Ισπανικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, κάνουν τα πάντα για να «φημώσουν» τις ταινίες και να αποδυναμώσουν αυτά που θέλουμε να δείξουμε στο κοινό. Φαίνεται πως κάποιος μας είχε ματιάσει όλα αυτά τα χρόνια, τώρα όμως τα πράγματα θα αλλάξουν».

O Dani Rovira κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο «Έρωτας αλά Ισπανικά» υποδυόμενος ένα Σεβιγιάνο, ενώ στην πραγματικότητα είναι από τη Μάλαγα: «Δεν βρίσκω τον ήρωα μου μακρινό από εμένα και την κουλτούρα μου, αν εξαιρέσεις ότι βάζει τόσο πολύ ζελέ στα μαλλιά του που είναι σα να τον έχει «κουτσουλήσει μέδουσα».

H Carmen Machi ήθελε με τη συμμετοχή της να υπενθυμίσει στους φανατικούς «τοπικιστές» ότι ο φανατισμός δεν οδηγεί πουθενά: «Φαντάζομαι ότι τα ζητήματα «τοπικισμού», είναι μια αστεία υπόθεση. Δεν πιστεύω σε καμία μορφή φανατισμού. Για εμένα το να είσαι από μία περιοχή, να έχεις γεννηθεί την ίδια μέρα, ή να έχεις το ίδιο ωροσκόπιο με κάποιον άλλο, δεν σημαίνει τίποτα. Ο καθένας μας έχει το δικό του χαρακτήρα. Οι «τοπικιστικές» διαφορές όμως μπορούν να αποτελέσουν μια καλή βάση για να γελάσεις και όταν γελάς, γίνεσαι περισσότερο ανθρώπινος. Δεν βλέπω τίποτα κακό στο να σατυρίζεις τις διαφορές δύο περιοχών».

Ο Karra Elejalde γνωρίζει καλά τους λόγους που τον οδήγησαν να πει ναι στην πρόκληση: «Η οικογένεια του πατέρα μου, είναι από μία περιοχή στα μέσα της Γκιπούθκουα που μιλάνε βιθκένο (Ισπανικά με Βάσκικη προφορά) και δεν μιλάνε Ευσκέρα (γλώσσα των Βάσκων). Ο πατέρας μου που ήταν Βάσκος, αλλά δεν μιλούσε καθόλου καλά ισπανικά. Είχε χαρακτηριστική προφορά, που δεν τον εγκατέλειψε μέχρι που πέθανε στα 75 χρόνια… Όταν διάβασα το σενάριο, θεώρησα ότι βρήκα ένα μέρος της χαμένης μου παιδικής ηλικίας».

Spanish

*Η ταινία έκανε πρεμιέρα μια μέρα πριν τελειώσει ο Ιούλιος και υποδέχθηκε μαζί μας τον καυτό Αύγουστο!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΕΜΙΛΙΟ ΜΑΡΤΙΝΕΘ ΛΑΘΑΡΟ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΚΛΑΡΑ ΛΑΓΟ, ΝΤΑΝΙ ΡΟΒΙΡΑ, ΚΑΡΜΕΝ ΜΑΤΣΙ, ΚΑΡΑ ΕΛΕΧΑΛΔΕ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98’

Ακολουθεί το trailer της ταινίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συγχαρητήρια Νίκου Ανδρουλάκη στον Λάνθιμο: «Το Poor Things μας έκανε πλουσιότερους σε υπερηφάνεια για το ελληνικό δημιουργικό ταλέντο»

Τέσσερα όσκαρ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ «το έκανε» με τη Νατάσα σε σκηνοθεσία του γιου της (βίντεο)

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Η ταινία «Minecraft» στις 4 Απριλίου ’25 στους κινηματογράφους – Ποιοι πρωταγωνιστούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr