Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον αέρα η διάσκεψη για τα κανάλια – Στην εντατική σύμβουλος του ΣτΕ

Στον αέρα η διάσκεψη για τα κανάλια – Στην εντατική σύμβουλος του ΣτΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τρίτη το απόγευμα πρόκειται να γίνει η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, όμως η πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού και η ασθένεια ενός μέλους του σώματος προκαλεί νέα σενάρια περί ενδεχόμενης αναβολής.

Έρευνα Παρασκευόπουλου για τον εκβιασμό του δικαστή

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος μετά από δημοσιεύματα του τύπου ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για έναν δικαστή, ο οποίος – σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου – έδειξε ενδιαφέρον για υποψηφία της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής.

Η πειθαρχική έρευνα κατά του ανώτατου δικαστικού, αλλά και το έμφραγμα που υπέστη ένα άλλο μέλος του σώματος, το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική, (πρόκειται για τον σύμβουλο Επικρατείας Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου που εισήχθη στην εντατική μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη και την τοποθέτηση stent λόγω απόφραξης αρτηρίας)

θέτουν σοβαρά ερωτήματα για το εάν θα επηρεαστεί η αυριανή διάσκεψη. Στα σενάρια για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση περιλαμβάνεται η αναπλήρωση των δύο δικαστών από τα δύο διαθέσιμα αναπληρωματικά μέλη, χωρίς να αποκλείεται όμως και αυτό της ματαίωσης της διάσκεψης και την εκδίκαση της υπόθεσης από την αρχή.

Αν τελικώς πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, οι δικαστές θα πρέπει να ψηφίσουν για το θέμα που τους απασχόλησε στις δύο προηγούμενες διασκέψεις και αφορά το αν οι προσφυγές των καναλιών πρέπει να γίνουν δεκτές και το δικαστήριο να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου Παππά.

Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Όμως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και ΣΚΑΙ, καθώς και οι εταιρείες ‘Αλτερ Έγκο και «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Οι αιτήσεις, επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων.e

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση ΣτΕ ενημέρωσης Ανδρουλάκη: Άρχισε το «ξήλωμα» του παρακράτους της ΝΔ

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μη ενημέρωση του Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του «τρομοκρατικού» Al Jazeera

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr