Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τελευταίο αντίο στον Ευάγγελο Μπασιάκο

Το τελευταίο αντίο στον Ευάγγελο Μπασιάκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Μπασιάκος,

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Δευτέρας, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι τον Ευάγγελο Μπασιάκο που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, την περασμένη Πέμπτη.

Τραγική φιγούρα η γυναίκα του, Βικεντία Συροπούλου αλλά και ο γιος του Θανάσης-Αριστείδης, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τον χαμό του.

Συντετριμμένος ήταν ο κουμπάρος του και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Θήβα, ενώ έπειτα από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη.

Σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία έδωσε το παρών στην κηδεία του πρώην υπουργού και βουλευτή.

Εκτός από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και πλήθος στελεχών και φίλων του Βαγγέλη Μπασιάκου, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο, οι πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Στον Βαγγέλη δεν έλειπαν οι επιλογές. Όποια καριέρα κι αν είχε διαλέξει να ακολουθήσει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, θα ήταν επιτυχημένος. Ωστόσο, ο Βαγγέλης διάλεξε την πολιτική. Δεν ήταν ο εύκολος δρόμος. Εκείνος όμως προτίμησε τη δράση στο όνομα των πολιτών για το καλό του συνόλου. Και αυτή την προσωπική επιλογή που έκανε στα νιάτα του, την υπηρέτησε με συνέπεια σε όλη του την ζωή. Ένιωθε εξίσου άνετα να διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες, αλλά και να συζητά με νέους παραγωγούς στο χωράφι. Τιμούσε πάντα τη Βουλή και με την παρουσία του αναβάθμιζε τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Ο πρόωρος και αιφνίδιος θάνατος δεν εξηγείται. Και ο πόνος της απώλειας δεν μπορεί να γιατρευθεί. Όμως, η μνήμη του Βαγγέλη θα γεμίζει πάντοτε με περηφάνεια τους οικείους του, τους φίλους και συνοδοιπόρους του, τους συμπολίτες του, αλλά και όλο τον δημοκρατικό πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας», ανέφερε μεταξύ άλλων, στον επικήδειο που εξεφώνησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μετέφερε στους οικείους του Βαγγέλη Μπασιάκου, τα συλλυπητήρια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην Κυβέρνηση του οποίου το 1993 υπουργοποιήθηκε για πρώτη φορά ο εκλιπών βουλευτής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη

Πέθανε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr