Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον εισαγγελέα ο ιμάμης για τα όπλα στο τζαμί στην Ηλιόπετρα Ξάνθης

Στον εισαγγελέα ο ιμάμης για τα όπλα στο τζαμί στην Ηλιόπετρα Ξάνθης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εισαγγελία της Ξάνθης με την αυτόφωρη διαδικασία, οδηγείται σήμερα Τετάρτη ο ιμάμης του τεμένους της Ηλιόπετρας, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Ο ιμάμης συνελήφθη μετά την έφοδο στο τζαμί του χωριού Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, κατά την οποία βρέθηκαν στο μιναρέ τρία όπλα.

Ένα κυνηγετικό φλόμπερ και δύο πιστόλια διαφορετικού διαμετρήματος, το ένα με σιγαστήρα, καθώς και σφαίρες για τα τρία όπλα.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για το αδίκημα της οπλοκατοχής, ενώ ήδη εκπροσωπείται από ομάδα νομικών αποτελούμενη από τον Αχμέτ Κεχαγιά Ικσάν και τον Αδνάν Πετσενίκ.

Σύμφωνα πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του στο στάδιο της προανάκρισης υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όπλα καθώς και ότι ο μιναρές βρίσκεται σε χώρο εξωτερικό του τεμένους και είναι σιδηροκατασκευή χαμηλού ύψους.

Τα όπλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr δεν έχουν εμφανή αρίθμηση και η προέλευσή τους πιθανολογείται από την ανατολική Ευρώπη αν και είναι άγνωστη με την πρώτη ματιά. Ήδη αποστέλλονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έλεγχο από τους ειδικούς της ΕΛΑΣ.

Σε επίπεδο πολιτικής διαχείρισης, αυτό που αφήνεται να εννοηθεί η πλευρά του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, η οποία είναι ενοχλημένη από την έκταση του θέματος, είναι ότι υπαινιγμοί ότι η υπόθεση ενδεχομένως να αφορά δράση της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες και αφού η υπόθεση πήρε έκταση σε ΜΜΕ τοπικά και εθνικής εμβέλειας, ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και ο ψευτομουφτής της Ξάνθης, στον οποίο υπάγεται ο ιμάμης Ηλιόπετρας, συμφώνησαν να διοχετεύσουν στον ελεγχόμενο τουρκόφωνο Τύπο Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της οργάνωσης του Γκιουλέν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αττική – Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία: «Εγκέφαλος» μια 25χρονη, ο ρόλος του ταξιτζή

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr