Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε “απελπισία” οι ρουφιάνοι της Τουρκίας στη Θράκη – Την “έβαψαν” με τα όπλα στο τζαμί

Σε “απελπισία” οι ρουφιάνοι της Τουρκίας στη Θράκη – Την “έβαψαν” με τα όπλα στο τζαμί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τα όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί στη Θράκη ασχολείται το σύνολο των αθηναϊκών εφημερίδων, αφού κρίνεται ως υπόθεση άκρως σοβαρή για την εξιχνίαση της οποίας έχει επιληφθεί και η ΕΥΠ.

Όπως γράφει ο Γιάννης Σουλιώτης στην “Καθημερινή”, ως ιδιαίτερα σοβαρή αξιολογείται η υπόθεση εντοπισμού, το πρωί της Τρίτης, όπλων και πυρομαχικών σε τζαμί στην Ξάνθη.

Στην έρευνα για το συμβάν ενεπλάκησαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και οι τοπικές υπηρεσίες Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Τα όπλα εντοπίστηκαν κατόπιν έρευνας σε τέμενος στο μειονοτικό χωριό Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου.

Πρόκειται για δύο πιστόλια: το ένα, που χαρακτηρίζεται «επαγγελματικό», είναι διαμετρήματος 9 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα και το δεύτερο, διαμετρήματος –πιθανότατα- 22 χιλιοστών.

Εκτός από τα δύο πιστόλια, στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν ακόμη 30 περίπου σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Τα πιστόλια και οι σφαίρες ήταν -κατά πληροφορίες- τοποθετημένα σε σακίδιο πλάτης που εντοπίστηκε στο προαύλιο του τεμένους.

Πηγή από την περιοχή της Ξάνθης διευκρίνισε ότι η τσάντα με τα όπλα και τα πυρομαχικά ήταν κρυμμένη στο παλιό, εγκαταλελειμμένο τζαμί, το οποίο εφάπτεται στο νεόκτιστο τέμενος.

Για την υπόθεση, συνελήφθη ο ιμάμης του τζαμιού και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ξάνθης.

Ακολούθησε, μάλιστα, έρευνα στο σπίτι του στην ίδια περιοχή, όπου βρέθηκε επιπλέον ένα μονόκαννο φλόμπερ (αεροβόλο όπλο).

Ο ιμάμης, ο οποίος φέρεται κατά κάποιες πηγές να διατηρεί στενούς δεσμούς με το τουρκικό προξενείο της Θράκης.

Τα κατασχεμένα όπλα στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση.

Αρμόδιοι αξιωματούχοι υπογράμμιζαν ότι το πιστόλι με τον προσαρμοσμένο σιγαστήρα δεν αποτελεί σύνηθες όπλο για την προσωπική προστασία του κατόχου του, αλλά «εργαλείο» για εγκληματική δράση.

Όπως ήταν φυσιολογικό, οι εξελίξεις προκάλεσαν συναγερμό σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ., ενώ για τις εξελίξεις στην έρευνα ενημερώθηκαν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Εξάλλου, η υπόθεση έρχεται στο φως σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) το βράδυ της Τρίτης, αξιωματούχοι του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και της ψευτομουφτείας Ξάνθης επιχείρησαν να συνδέσουν το συμβάν με την οργάνωση (FETO) του Φετουλάχ Γκιουλέν. Για απόπειρα εξαγωγής στη χώρα ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας έκαναν λόγο καλά ενημερωμένες πηγές.

Ο Χρίστος Τελίδης στο “Έθνος” σημειώνει ότι ο 50χρονος ιμάμης του χωριού έχει οριστεί παράτυπα εδώ και πολλά χρόνια από τον «ψευδομουφτή» Ξάνθης και πρόεδρο της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας, Αχμέτ Μετέ.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κρίσιμες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ στη Θράκη κάποιοι κύκλοι μέσα στη μειονότητα επιδίδονται σε ένα «κυνήγι μαγισσών» κατά των όποιων γκιουλενιστών βρίσκονται στις τάξεις της, επιχειρώντας να εμφανιστούν με κάθε τρόπο αρεστοί στην Άγκυρα αλλά και στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Οι υπηρεσίες Ασφαλείας, συνοδεία εισαγγελέα, έφτασαν χθες το μεσημέρι στον οικισμό της Ηλιόπετρας, δίπλα στον ποταμό Νέστο, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, και «χτένισαν» τον χώρο τόσο του παλιού τζαμιού όσο και του νεόκτιστου, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και διακόσμησή του.

Το “Έθνος” στο δημοσίευμά του για το ίδιο θέμα δεν αναφέρεται σε σακίδιο, όπου βρίσκονταν τα όπλα αλλά για ένα μεταλλικό κουτί στο προαύλιο του παλιού τζαμιού και δίπλα ακριβώς στη βάση του σιδερένιου μιναρέ, «σε εμφανές σημείο».

Ακολούθησε πάντα με την ίδια διαδικασία εξονυχιστική έρευνα και στον χώρο διαμονής του ιμάμη Εμίν Σαμπρί Κεχαγιά στο παλιό τζαμί.

Ο Εμίν Σαμπρί Κεχαγιά εξετάστηκε, κατέθεσε στο πλαίσιο της προανάκρισης και σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα σταλεί στον εισαγγελέα Ξάνθης, στον οποίο πρόκειται να οδηγηθεί και ο ιμάμης της Ηλιόπετρας.

Η είδηση της σύλληψης του ιμάμη Εμίν Σαμπρί Κεχαγιά προκάλεσε αρκετή έκπληξη στη μικρή κοινωνία του αμιγώς μειονοτικού χωριού με τους 800 – 1.000 κατοίκους και όλοι ζητούσαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Το άκουσα και έμεινα εμβρόντητος. Δεν μπορώ να μπω σε θέμα τα που αφορούν τις διωκτικές Αρχές ή ενδεχομένως και την εξωτερική πολιτική. Μπορώ να σας πω μόνο πως μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη αυτό που συνέβη. Το πώς και το γιατί θα το βρει πιστεύω η Αστυνομία», είπε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά τον ιμάμη και τον είδε να δίνει το παρών στην τελετή ορκωμοσίας του, τον Αύγουστο του 2014, στον Εύλαλο, έδρα του Δήμου Τοπείρου.

«Είναι ένας νέος, εμφανίσιμος και ευγενικός άνθρωπος, αγαπητός στους πιστούς. Δεν μου ζήτησε ποτέ κάποια διευκόλυνση ή οτιδήποτε άλλο», προσέθεσε ο κ. Μίχογλου, ο οποίος επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχό του, αρμόδιο για θέματα μειονότητας, Σουνάι Χουσεΐνογλου, που διαμένει στην Ηλιόπετρα, προκειμένου να πληροφορηθεί για το κλίμα που επικρατεί στην τοπική κοινωνία.

«Μου είπε πως τα έχουν όλοι χαμένα. Δεν περίμεναν ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος θα είχε κρυμμένα όπλα, και μάλιστα στη μεγαφωνική εγκατάσταση του τεμένους, όπως διαβάζουμε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης».

Η Ηλιόπετρα, Γκοϊνοκλού στα τουρκικά, είναι στο κέντρο και άλλων γειτονικών οικισμών στον κόμπο, δίπλα στον ποταμό Νέστο και στο δέλτα του ποταμού και σχετικά κοντά στη θάλασσα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο στο χωριό είχε βρεθεί o πρόεδρος του DEB (του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) Μουσταφά Αλή Τσαβούς μαζί με ηγετικά στελέχη του κόμματος, όπως o αναπληρωτής πρόεδρος Αχμέτ Καρά και οι αντιπρόεδροι Οζάν Αχμέτογλου και Ραμαδάν Ντουμπάν.

Στην ομιλία του σε κατοίκους της περιοχής ο Τσαβούς είχε υποστηρίξει πως οι διοικούντες της Ελλάδας δεν έχουν συμμορφωθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καθορίζει τα δικαιώματα της μειονότητας και τους ζήτησε να συμμετάσχουν σε μια καμπάνια συλλογής υπογραφών.

Η Ηλιόπετρα αριθμεί περί τους 800 έως 1.000 κατοίκους, όλοι μουσουλμάνοι.

Η “Δημοκρατία” γράφει ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί είναι ακόμα μία πανηγυρική επιβεβαίωση της εφημερίδας, που εδώ και ημέρες γράφει για το παρακράτος που έχουν στήσει στη Θράκη οι πράκτορες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, ο συλληφθείς φέρεται ότι ισχυρίστηκε στην Αστυνομία ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί, όπως επίσης ότι δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομη η κατοχή του αεροβόλου.

Η Αστυνομία πάντως συνεχίζει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, καθώς οι εξηγήσεις του ιμάμη φαίνεται ότι δεν… πείθουν, ενώ παράλληλα εξετάζονται πληροφορίες για τυχόν συμμετοχή του σε παρακρατική οργάνωση με ανθελληνικό προσανατολισμό.

Άμεσα αναμένονται και τα αποτελέσματα της ειδικής εξέτασης των όπλων για αποτυπώματα, όπως και βαλλιστική εξέταση.

Η «Δημοκρατία» υπενθυμίζει στους αναγνώστες της ότι τα τελευταία χρόνια με πληθώρα ρεπορτάζ αποκάλυψε την υπόγεια προσπάθεια δημιουργίας στρατού «νεογενίτσαρων» στη Θράκη.

«Υπάρχει σαφές σχέδιο κοσοβοποίησης της περιοχής από πλευράς της Ημισελήνου, γι’ αυτό και τροφοδοτούνται με λυσσαλέα μανία τόσο το τουρκόφιλο DEB, που έχει ως έμβλημα τη δυτική Θράκη ανεξάρτητη, όσο και όλοι οι παρατρεχάμενοι πράκτορες. Μέχρι στιγμής υπήρχαν σαφείς αποδείξεις μόνο όσον αφορά τον πολιτικό και οικονομικό σχεδιασμό. Πλέον, που μπαίνουν στη μέση και όπλα, το πλάνο αλλά ζει ολοκληρωτικά» αναφέρει πρώην στρατιωτικός, έμπειρος στα καυτά ζητήματα της Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ιμάμης φέρεται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος αποτελεί κεντρικό «παίκτη» στα ανθελληνικά σχέδια της Τουρκίας. Μαζί οι δύο άνδρες έχουν φωτογραφηθεί σε πληθώρα εκδηλώσεων και… φιέστες που διοργανώνουν οι φιλότουρκοι μηχανισμοί, ενώ πρόσφατα και το τουρκόψυχο κόμμα DEB επισκέφθηκε το εν λόγω τζαμί!

«Εξάλλου, το να γίνει κανείς ιμάμης σε τζαμί της Θράκης απαιτεί τέτοιου είδους σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τους εκλεκτούς του. Οι νόμιμοι μουφτήδες της ελληνικής Πολιτείας δεν έχουν πλέον καμία δύναμη στην περιοχή, κι αυτό αποτελεί ιδιαίτερα ανησυχητικό δείγμα για την επιρροή των πρακτόρων» σχολιάζει αναλυτής στην εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr