Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περίεργο παρασκήνιο: Το Μαξίμου “άδειασε” τον Δραγασάκη;

Περίεργο παρασκήνιο: Το Μαξίμου “άδειασε” τον Δραγασάκη;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα περίεργο παρασκήνιο έχουν αναρτήσει τα Παραπολιτικά, σύμφωνα με το οποίο ο Γιάννης Δραγασάκης έφτασε στα όρια της παραίτησης την Τρίτη, την ώρα που βρισκόταν στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα πάντα με τα Παραπολιτικά, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, την ώρα που ο Γιάννης Δραγασάκης προσπαθούσε να πείσει τον Μάριο Ντράγκι να χαλαρώσει η ΕΚΤ την πιστωτική ασφυξία ώστε να μην υπάρξει χρηματοδοτικό «ατύχημα» ως το τέλος της διαπραγμάτευσης, έφτασε στα χέρια το προέδρου της ΕΚΤ ένα χαρτί με το Non paper που μόλις είχε εκδώσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο non paper ήταν εμφανείς οι δραματικοί τόνοι της ελληνικής κυβέρνησης και οτι οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν σε ρήξη.

Το περιεχόμενο του non paper το διάβασε μπροστά σε όλους ο κ. Ντράγκι και ο κ. Δραγασάκης έμεινε εμβρόντητος καθώς ούτε καν είχε ενημερωθεί για τις κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου αλλά το περιεχόμενο κυρίως τον “άδειαζε” κανονικά αφού εκείνος πάλευε για την ρευστότητα ενώ η κυβέρνηση επέλεγε την ρήξη…

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης οργισμένος επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου για να πληροφορηθεί το περιεχόμενο του non paper που αγνοούσε ως εκείνη την στιγμή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τα δύο στελέχη αποχώρησαν από την συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι και οι δηλώσεις ήταν φειδωλές.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Ούτε, όμως, η ΕΚΤ έριξε φως στα άδυτα των συζητήσεων που βρίσκονται σε οριακή φάση.

Με μια λιτή, τυπική, ανακοίνωση 21 λέξεων, η ΕΚΤ αρκέστηκε να σημειώσει:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εξετάστηκε η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες». Η γενικόλογη και περιγραφική «ενημέρωση» της Κεντρικής Τράπεζας για το αποτέλεσμα της συνάντησης, δείχνει τις διαθέσεις των συμμετεχόντων να μην διαρρεύσει το παραμικρό μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΚΤ προκειμένου να αποφασίσει για την αύξηση ή όχι του ELA για τα ελληνικά ομόλογα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...