Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικές ξεφτίλες! Ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ δεν έχει εξουσιοδότηση – Άκυρο το Eurogroup;

Γερμανικές ξεφτίλες! Ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ δεν έχει εξουσιοδότηση – Άκυρο το Eurogroup;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πανικό οι Γερμανοί και τα προτεκτοράτα τους. Στριμωγμένοι από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία που ζητούν άμεση λύση με την Ελλάδα ξαφνικά… ανακάλυψαν ότι ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών δεν έχει εξουσιοδότηση να συμφωνήσει σε νέο μνημόνιο με την Ελλάδα.

Η Γερμανία έβαλε την Φινλανδία να δημιουργήσει πρόβλήματα στο Eurogroup αντιδρώντας στο ελληνικό αίτημα για τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Μάλιστα, για να τινάξουν το Eurogroup στον αέρα, ο Φινλανδός υπουργός Αλεξάντερ Στούμπ δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα έπειτα από ψήφισμα της Φινλανδικής Βουλής που δεν ενέκρινε την έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας – Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός εταίρος της φινλανδικής κυβέρνησης, το ακροδεξιό Κόμμα των Φινλανδών, που ήταν προηγουμένως γνωστό ως «Αληθινοί Φινλανδοί», γνωστό για τις αντιευρωπαϊκές θέσεις του απείλησε με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν ληφθεί απόφαση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Βλέπετε οι ανά τον κόσμο ναζί παραμένουν αφοσιωμένοι σύμμαχοι της Γερμανίας.

Μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε και την πτώση της κυβέρνησης και νέες εκλογές, γεγονός το οποίο ενισχύει την αρνητική στάση του Αλεξάντερ Στούμπ περαιτέρω.

Στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η συζήτηση μια πλήρης άρνηση ενός μέλους μπορεί οδηγήσει σε νέες δυσκολίες στην επίτευξη συμφωνίας.

Από την άλλη πλευρά όμως, το καταστατικό του ESM προβλέπει καταστάσεις όπως αυτές, δίνοντας το δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ να προχωρήσουν σε έκτακτη ψηφοφορία σχετικά με την παροχή βοήθειας από τα μέλη του Eurogroup. Σε περίπτωση που οι θετικές ψήφοι των κρατών μελών ξεπεράσουν το 85%, τότε άρετε το βέτο ενός κράτους και δεν χρειάζεται πλέον απόλυτη πλειοψηφία.

Η Φινλανδία θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, λέει η φιλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat επικαλούμενη αξιόπιστη πηγή την οποία δεν κατονομάζει.

Την ίδια ώρα η φινλανδική κρατική τηλεόραση τονίζει ότι η κυβέρνηση του Ελσίνκι είναι έτοιμη να πει «όχι» στην Ελλάδα ακόμη κι αν μείνει μόνη της στο Eurogroup Το ακροδεξιό κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών» απαιτεί να μην δοθούν περισσότερα δάνεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με την φινλανδική κρατική τηλεόραση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...