Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυνική ομολογία Μέρκελ για συμπαιγνία με τον Σόιμπλε κατά της Ελλάδας

Κυνική ομολογία Μέρκελ για συμπαιγνία με τον Σόιμπλε κατά της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια κυνική ομολογία προέβη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), που άρχισε σήμερα στην Καρλσρούη, παραδεχόμενη και μάλιστα με υπερηφάνεια ότι ουδέποτε ήταν αντίθετη με τις απαράδεκτες τακτικές του υπουργού των Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά της Ελλάδας.

Προσπαθώντας να ωραιοποιήσει, μπροστά στους γερμανούς χριστιανοδημοκράτες, την τακτική του Σόιμπλε, χαρακτήρισε κρίσιμη δοκιμασία τη “διάσωση” της Ελλάδας και τόνισε ότι «στο τέλος ένας άνθρωπος ήταν καθοριστικός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Είπε δε ξεκάθαρα ότι ήταν απολύτως σύμφωνη ότι στην Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει καμιά χάρη και η χώρα θα πρέπει να μάθει να πληρώνει λέγοντας χαρακτηριστικά “καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή”.

Η κ. Μερκελ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σόιμπλε στο συνέδριο του κόμματος τους λέγοντας «Εγκάρδια ευχαριστώ» απευθυνόμενη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον οποίο οι σύνεδροι χειροκρότησαν επί αρκετή ώρα όρθιοι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία μίλησε επί 75 λεπτά και καταχειροκροτήθηκε, σημείωσε ακόμη ότι η Ευρώπη δεν έχει υπερβεί την κρίση του ευρώ και πρόσθεσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «τα λάθη της ίδρυσης της Ευρωζώνης».
Αναφερόμενη στην ελληνική κρίση και στις διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας, η κ. Μέρκελ επισήμανε:

«Μέχρι το τέλος Ιουνίου, τις αρχές Ιουλίου, είχαμε τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Πρώτα για την ολοκλήρωση του β’ προγράμματος και μετά μέχρι βαθιά μέσα στο καλοκαίρι, έπειτα από ένα άνευ προηγούμενου πέρα-δόθε της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης με δημοψήφισμα και νέες εκλογές, για ένα νέο, τρίτο πρόγραμμα, αυτή τη φορά υπό τον ESM. Ήταν μια κρίσιμη δοκιμασία – για εμάς, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης. Στο τέλος, καθοριστικός ήταν ο υπουργός μας των Οικονομικών, ο οποίος πίεζε συνεχώς προκειμένου να αποφασιστεί ένα πρόγραμμα μόνο με βάση τα κριτήρια που για μας ήταν και συνεχίζουν να είναι σημαντικά: καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή. Ευθύνη και αλληλεγγύη πάνε μαζί και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι. Εγκάρδια ευχαριστώ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι στόχος πρέπει να είναι η Ευρώπη να βγει πιο ισχυρή από την κρίση και διευκρίνισε ότι «παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες επιτυχίες –ανάπτυξη στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και ιδιαίτερα στην Ιρλανδία– πρέπει να πούμε ότι δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως αυτή την κρίση. Τα λάθη της ίδρυσης της ΟΝΕ δεν έχουν διορθωθεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...