Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και “από πάνω” ο Σημίτης που κατέστρεψε την Ελλάδα με το Χρηματιστήριο και το Ευρώ

Και “από πάνω” ο Σημίτης που κατέστρεψε την Ελλάδα με το Χρηματιστήριο και το Ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μιλάνε όλοι σε αυτόν τον τόπο, γιατί να μην μιλάει και ο άνθρωπος που κατάστρεψε και χαντάκωσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία, πρώτα με το Χρηματιστήριο και μετά με το Ευρώ.

Ο λόγος για τον “αριστερό” πατριάρχη του νεοφιλελευθερισμού, τον άνθρωπο που πρώτα άλλαξε τα φώτα στο ΠΑΣΟΚ και μετά σε έναν ολόκληρο λαό, τον πρωθυπουργό που βλέποντας το πολιτικό του τέλος “πέταξε” ένα δαχτυλίδι στον Γιώργο Παπανδρέου και το έβαλε στα πόδια, μην τολμώντας ούτε στην κάλπη να πάει, τον εκσυγχρονιστή της πλάκας, τον πρωθυπουργό των Ιμίων, τον σοσιαλφιλελεύθερο ερμαφρόδιτο θαυμαστή της γερμανικής Ευρώπης, τον “σύντροφο” Κώστα Σημίτη.

Την ανάγκη να συμπράξουν ευρύτερες δυνάμεις στην προσπάθεια για συνεργασία στην Κεντροαριστερά υπογράμμισε ο Κώστας Σημίτης, κατά τον χαιρετισμό του στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως είπε ο Σημίτης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, αλλά δεν αρκεί.

«Πρέπει να συμμετάσχουν πολλοί περισσότεροι. Να συμπράξουν και άλλοι που πιστεύουν ότι ούτε η Δεξιά ούτε η δήθεν Αριστερά μπορούν να επιτύχουν σταθερή οικονομία, δημοκρατικούς θεσμούς που λειτουργούν και κοινωνική αλληλεγγύη που δεν υπακούει στις επιθυμίες των συντεχνιών», τόνισε.

Ο Σημίτης σημείωσε ότι η υπέρβαση της πολυδιάσπασης αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη και ότι «εγωισμοί, φιλοδοξίες, δήθεν κληρονομικά δικαιώματα και μη ρεαλιστικές πολιτικές επιδιώξεις συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδια».

Επισήμανε ακόμη ότι «δεν συνιστούν συγκροτημένη πολιτική οι καταγγελίες των κυβερνητικών ενεργειών, το όχι στους νέους νόμους ή η ανάδειξη των ανεπαρκειών της κυβέρνησης», καθώς, όπως είπε, «οι πολίτες πρέπει να αντιλαμβάνονται πώς λύνονται τα προβλήματα και κυρίως ποια πρέπει να είναι η αναγκαία προσφορά τους».

«Η κυβέρνηση δεν ενημερώνει αλλά συσκοτίζει», συνέχισε ο Σημίτης, ο οποίος επί των ημερών του μας ενημέρωσε για όλα, χρηματιστήριο, ευρώ, κόστος Ολυμπιακών Αγώνων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να σπάσει αυτή η «παραπλανητική σιωπή», είπε πάντα ο Κώστας Σημίτης, προσοχή, έχει σημασία ποιος τα λέει αυτά.

Έφερε συγκεκριμένα ως παράδειγμα το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι πολίτες, παρά τις τόσες αναλύσεις και αντιπαραθέσεις δεν έχουν καταλάβει ποιο είναι το ενδεδειγμένο ασφαλιστικό σύστημα για την Ελλάδα και γιατί.

Ο Σημίτης προφανώς και ξέρει, να μην παίρνει κανείς σύνταξη.

Τόνισε στη συνέχεια ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στον έβδομο χρόνο της κρίσης και η έκβασή της δεν είναι ακόμη βέβαιη.

Σε αυτό σίγουρα κάτι ξέρει ο Κώστας Σημίτης, όλο και κάτι θα του λένε οι ξένοι φίλοι του.

«Ο κίνδυνος δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη. Είναι σε μεγάλο βαθμό η στασιμότητα, οι εξαιρετικά χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η υστέρηση που εντείνεται, η αδυναμία να μεταρρυθμίσουμε, το σύρσιμο χωρίς τέλος. Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί γι’ αυτήν την εξέλιξη. Προτιμά να μη δυσαρεστήσει», παρατήρησε.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί παλιές συντηρητικές αντιλήψεις και αρχές» και ότι «στην πραγματικότητα είναι ένας εθνικολαϊκιστικός σχηματισμός» που «συνεργάζεται στενά με διάφορες συντεχνίες».

Ενώ ο Σημίτης, όπως θυμάστε, δεν συνεργάστηκε με καμία συντεχνία, ποτέ του… Ούτε με εργολάβους συνεργάστηκε, με τίποτα, διαμάντι ο Σημίτης, το ξεχάσατε;

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε επίσης, εδώ αρχίζει η πλάκα, ότι «αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας» και όχι «τα παραμύθια ότι λεφτά υπάρχουν, ότι δημιουργούμε τώρα στην Ελλάδα ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα που δεν θα υπόκειται σε ενωσιακούς ελέγχους, η εξαγγελία ότι η Ελλάδα οδηγεί τους ευρωπαϊκούς λαούς σε μια νέα πορεία».

«Αριστερή πολιτική είναι η πολιτική που εξηγεί, επισημαίνει τις δυσκολίες, έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει», συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι παρά ψεύτες».

Άμα το συνεχίσετε έτσι, Σημίτης και άλλοι, δεν ξέρουμε τι θα είναι αριστερή πολιτική αλλά ξέρουμε ότι θα έχει “εξαφανιστεί” ο όρος δεξιά πολιτική!

Αυτός ο Σημίτης έχει το θράσος και κουνάει το δάχτυλο και κάνει και υποδείξεις! Ο καταστροφέας της χώρας που απέδρασε από την πρωθυπουργία! Και από κάτω να σοσιαλφιλελεύθερα ζωντανά, τα ορφανά του Κύρκου και τα εναπομείναντα ζόμπι του ΠΑΣΟΚ άκουγαν!

Όχι 5%, δεν βλέπετε Βουλή ούτε με κιάλι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...