Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Θεοχάρης “φτύνει εκεί που έγλειφε”: Τι λέει για Ποτάμι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο Θεοχάρης “φτύνει εκεί που έγλειφε”: Τι λέει για Ποτάμι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Μακριά και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη ΝΔ» υποστηρίζει ότι βρίσκεται η “Δημοκρατική Ευθύνη”, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ καταγγέλει με σκληρές εκφράσεις το Ποτάμι το κόμμα με το οποίο εξελέγη βουλευτής.

Ο κ. Θεοχάρης τονίζει ότι τα υπάρχοντα κόμματα χρειάζονται ανανέωση ιδεών, νοοτροπιών, κουλτούρας και πολιτικού προσωπικού και εκεί εστιάζεται η προσπάθειά του νέου πολιτικού σχηματισμού του που είναι πρωτίστως ανανεωτική και μετά ενωτική, όπως υποστηρίζει.

Ο κ. Θεοχάρης που πρόσφατα παρουσίασε τον νέο κομματικό σχηματισμό, υπεραμύνεται της απόφασής του να μην ψηφίσει τον εκλογικό νόμο που έφερε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «το να ψηφίσουμε την απλή αναλογική εν μέσω κρίσης, και χωρίς αυτό να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας, είναι πρακτικά καταστροφικό».

Εκτιμά ότι «μόνο η πλήρης διάκριση των εξουσιών μέσω μιας παραλλαγής ενός προεδρικού συστήματος μπορεί να δώσει μόνιμη λύση στα θεσμικά ζητήματα της χώρας».

Χαρακτηρίζει αρχηγοκεντρικό μικρό κόμμα το Ποτάμι, τονίζοντας ότι σημασία για ένα κόμμα έχει κυρίως το πρόγραμμα και ότι «το Ποτάμι ήρθε να ντύσει ιδεολογικά την απαξίωση της πολιτικής, λέγοντας ότι σημασία έχουν τα πρόσωπα και όχι οι πολιτικές».

Αναλυτικότερα στην ερώτηση “Σε τι διαφέρει η Δημοκρατική Ευθύνη από το Ποτάμι;”, ο κ. Θεοχάρης δλήλωσε:

“Η Δημοκρατική Ευθύνη πιστεύει ότι η πολιτική πρέπει να ξαναγυρίσει στον τόπο. Οι σημερινοί πολιτικοί την έχουν θέσει στο περιθώριο απαξιώνοντάς την χάριν του κρατισμού και της προσωπικής τους επιβίωσης.

Η προσπάθειά μας ήδη από την αρχή, στο καταστατικό της, διαχωρίζει τις εξουσίες Γραμματέα και Προέδρου μέσα στο κόμμα.

Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε στον τόπο, τα αλλάζουμε πρώτα από όλα μέσα στη δική μας διάρθρωση, ώστε να μην υπάρχει η υπόνοια του κόμματος- ιδιοκτησίας και του αρχηγοκεντρικού μικρού κόμματος που έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Ποταμιού.

Το Ποτάμι ήρθε να ντύσει ιδεολογικά αυτήν την απαξίωση της πολιτικής λέγοντας ότι σημασία έχουν τα πρόσωπα και όχι οι πολιτικές.

Η Δημοκρατική Ευθύνη δημοσιοποίησε πρόγραμμα από την πρώτη μέρα, ακριβώς για να πούμε ότι σημασία έχει το τι θέλουμε να κάνουμε για τη χώρα.

Συναντηθήκαμε εμείς οι 2.000 άνθρωποι για να αλλάξουμε συγκεκριμένα πράγματα στον τρόπο διακυβέρνησης και διοίκησης της χώρας. Λέμε ότι τα πρόσωπα είναι σημαντικά μεν αλλά δευτερεύοντα σε σχέση με το πρόγραμμα”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...