Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ντόρα προσπαθεί να υπάρξει ως “σκιά” του Κοτζιά – Ευτυχώς υπουργός είναι ο Κοτζιάς

Η Ντόρα προσπαθεί να υπάρξει ως “σκιά” του Κοτζιά – Ευτυχώς υπουργός είναι ο Κοτζιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μπακογιάννη (της “τσαμουριάς”, από εδώ και πέρα όλοι έτσι θα τη θυμούνται ύστερα από την πρόσφατη “πατάτα” της που υιοθέτησε άκριτα ως αλήθειες ό,τι ισχυρίστηκε η αλβανική προπαγάνδα), προσπαθεί για μια ακόμη φορά να ασκήσει “αντιπολίτευση” στην εξωτερική πολιτική της χώρας παρά τα στραπάτσα στα οποία προσφάτως έπεσε.

Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η δυναμική απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών τη Δευτέρα στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Θράκη μας (το ΥΠΕΞ είπε στον Ερντογάν ότι “η Θράκη είναι ελληνική”), στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο σε ό,τι επισήμως ανάρτησε η τουρκική Προεδρία στην ιστοσελίδα της και ουδεμία σχέση έχει με το λάθος τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ ή άλλη πηγή πληροφόρησης, η Ντόρα Μπακογγιάνη συνεχίζει την ίδια μικροπολιτική “παίζοντας” με τα εθνικά θέματα.

Κατέθεσε ερώτηση, λοιπόν, στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, αναφερόμενη σε “πληροφορίες” σύμφωνα με τις οποίες αφετηρία της εσφαλμένης ενημέρωσης της κυβέρνησης είναι το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά για δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στο οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Εξωτερικών πληροφορήθηκαν λανθασμένα τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου από την πρεσβεία μας στην Άγκυρα.

Βασιζόμενη στα παραπάνω ρωτά τους δύο υπουργούς:

Πώς και πότε ενημερώθηκε η κυβέρνηση για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν;

Τι ακριβώς ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Άγκυρας προς το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών;

Η κυβέρνηση είχε σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Άγκυρας; Αν ναι, γιατί το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δήλωση βασιζόμενο σε δημοσιεύματα και όχι στις πραγματικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου;

Μήπως η εσφαλμένη ενημέρωση οφείλεται στην υποστελέχωση των διπλωματικών μας αρχών στην Άγκυρα; Υπηρετεί στο γραφείο Τύπου και Επικοινωνιών της Άγκυρας υπάλληλος που γνωρίζει τουρκικά;

Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε εκδώσει ανακοίνωση ως Νέα Δημοκρατία, μετά το υπουργείο Εξωτερικών, για τις δηλώσεις Ερντογάν περί του “Εθνικού Συμβολαίου” που μεταδόθηκαν λάθος από το ΑΜΠΕ.

Την Τετάρτη το πρωί ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε, μιλώντας στο Κόκκινο, ότι «ο αντιπολιτευτικός Τύπος έχει κάποιες ευκολίες να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα», διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε την επίμαχη ανακοίνωση «έχοντας διαβάσει τις δηλώσεις του στα τουρκικά από την ανάρτηση στο ίδιο το site της προεδρίας της Τουρκίας. Γι’ αυτό και εμείς στην ανακοίνωσή μας δεν αναφέραμε ούτε περί δημοψηφίσματος, ούτε οτιδήποτε άλλο».

Το βράδυ της Δευτέρας, όταν οργίαζε η παραπληροφόρηση των ανεύθυνων εθνικά Μέσων στην Ελλάδα, της “δημοσιογραφίας” της μικροπολιτικής ηλιθιότητας, μόνο το TRIBUNE έγραψε την αλήθεια για την απάντηση του ΥΠΕΞ στις δηλώσεις Ερντογάν, υπερασπιζόμενο αποκλειστικά και μόνο την τιμή της χώρας, που για κάποιους προφανώς δεν έχει καμία αξία.

Διαβάστε τι γράφαμε τη Δευτέρα το βράδυ: Το ΑΠΕ μπορεί να έκανε λάθος αλλά ο Ερντογάν αμφισβητεί τα πάντα (από Θράκη μέχρι Ουράλια)

Πιο ήρεμη η Ντόρα στο ραδιοφωνικό Βήμα

«Δεν ευθύνεται ο κ. Κοτζιάς, εάν ο κ Ερντογάν έχει χάσει κάθε μέτρο», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας.

Η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσαβούσογλου υποχρεώθηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης να δηλώσει πως η Τουρκία σέβεται τις Συνθήκες, εντούτοις ο Ταγίπ Ερντογάν με το βλέμμα στη Μοσούλη, φέρνει και ξαναφέρνει στο διάλογο τη Συνθήκη της Λωζάνης. Όπως εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη ο Τούρκος πρόεδρος έχει ως στόχο να στηρίξει τη θέση της χώρας του στη Μοσούλη, υπό τον φόβο του Κουρδικού, αλλά ζήτησε να μη γίνει η Ελλάδα παράπλευρη απώλεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...