Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστουγεννιάτικο… μποναμά ετοιμάζει ο Τσίπρας – Ποιους αφορά

Χριστουγεννιάτικο… μποναμά ετοιμάζει ο Τσίπρας – Ποιους αφορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μέγαρο Μαξίμου,

Χριστουγεννιάτικο… μποναμά για χαμηλοσυνταξιούχους και νησιώτες φέρεται να ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας με την επιστροφή του από το Ισραήλ, με τη δέσμη μέτρων να εντάσσεται στο πλαίσιο του “κοινωνικού μερίσματος” από τη δίκαιη ανάπτυξη, όπως έχει προαναγγείλλει πολλάκις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμα και εντός της ημέρας και με απώτατο ορίζοντα την ομιλία του το Σάββατο για τον προϋπολογισμό, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα ελάφρυνσης των χαμηλοσυνταξιούχων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει σχετική πρόβλεψη και για το ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση, να εξετασθούν όλα τα περιθόρια για ενίσχυση των χαμηλότερων στρωμάτων με έκτακτες πρωτοβουλίες.

Υπενθυμίζεται ότι από 1/1 του νέου έτους τίθεται σε εφαρμογή η αλλαγή στο καθεστώς ΦΠΑ των νησιών, με τον πρωθυπουργό να εξετάζει σοβαρά την αναστολή της για όσα νησιά βαρύνονται από την προσφυγική κρίση.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται κανονικά οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση, με την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επαναβεβαιώθηκε και στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη να συνοψίζεται στο ότι δεν αποδέχονται νέα μέτρα και τις «παράλογες απαιτήσεις» για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για την επόμενη δεκαετία, καθώς και ότι για τα εργασιακά η όποια συμφωνία δεν μπορεί να βρίσκεται πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από το πρωί της Τετάρτης έχει ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, που θα κορυφωθούν στην Σύνοδο Κορυφής της 15ης Δεκέμβρη προκειμένου να ενταθούν οι πιέσεις για πολιτική συμφωνία και κλείσιμο της αξιολόγησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...