Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτζιάς από Αμβούργο: Η Ευρώπη χρειάζεται εμπιστοσύνη

Κοτζιάς από Αμβούργο: Η Ευρώπη χρειάζεται εμπιστοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ευρώπη δεν είναι σήμερα, όπως ήταν πριν από 40 χρόνια, το επίκεντρο του κόσμου. Η Ευρώπη χρειάζεται, όμως, όπως και τότε την εμπιστοσύνη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που διεξάγεται στο Αμβούργο.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν εκ νέου και σε βάθος τα οράματα του Οργανισμού για τον 21ο αιώνα, όπως και να επανεξεταστεί καλύτερα η γεωπολιτική κατάσταση της Ευρώπης, καθώς τόσο η Ευρώπη όσο και η Βόρεια Αμερική, όπως είπε, δεν είναι σήμερα οι ίδιοι παίκτες που ήταν όταν υπογράφηκε η Συμφωνία του Ελσίνκι.

Επισήμανε δε ότι η αναγκαία εμπιστοσύνη, την οποία χρειάζεται η Ευρώπη σημαίνει υλοποίηση των Συμφωνιών του Μινσκ, επιδίωξη της εμπέδωσης του Κράτους Δικαίου και της υπεράσπισης της Δημοκρατίας και, πάνω από όλα, των αρχών του ΟΑΣΕ.

“Να κόψουμε, στην Ευρώπη, τη ροή των κεφαλαίων που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία”

Ο υπουργός Εξωτερικών εστίασε στα δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, την τρομοκρατία και την μετανάστευση. «Έχουμε ως εχθρό την τρομοκρατία και θα πρέπει, καταρχάς, να κόψουμε, στην Ευρώπη, τη ροή των κεφαλαίων που την χρηματοδοτούν», υπογράμμισε.

Έκανε δε αναφορά στη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών με θέμα τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, όπου, όπως σημείωσε, όλοι οι επικεφαλής των θρησκειών, οι πνευματικοί ηγέτες και οι περισσότεροι ΥΠΕΞ της Μέσης Ανατολής συναντήθηκαν στην Αθήνα για πρώτη φορά.

Παράλληλα διατύπωσε την πρόθεση της Ελλάδας να την επαναλάβει και το 2017 και κάλεσε τους ομολόγους του να συμμετάσχουν σε αυτήν. «Αυτή τη φορά θα τη διοργανώσουμε μαζί με την Αυστρία, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μαχόμαστε ενάντια στον αντισημιτισμό και τις διακρίσεις σε βάρος των Ρομά», προσέθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...