Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κίτρινος πυρετός” στη ΝΔ για την UBER: Ή είναι αφελείς ή τα άρπαξαν

“Κίτρινος πυρετός” στη ΝΔ για την UBER: Ή είναι αφελείς ή τα άρπαξαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της συνδικαλιστικής βάσης της ΝΔ όσο και στους αυτοκινητιστές έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη για την… απελευθέρωση του επαγγέλματος μέσα από την πολυεθνική UBER.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυρανάκης ανέφερε στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα “Ελεύθερος Σκοπευτής” ότι “τι μπορούν να κάνουν νέα παιδιά που είναι άνεργα, να δουλέψουν και να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω; Να πάρουν το ΙΧ τους και να το κάνουν UBER. Δεν μπορούν να το κάνουν σήμερα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Με πολύ απλό τρόπο, μία κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί τρόικα, χωρίς να χρειαστεί μνημόνια, μπορεί να φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο όπου να λέει ότι: κάθε πολίτης που θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα μπορεί με μία απλή άδεια η οποία δεν κοστίζει τίποτα να κάνει αυτή την δουλειά”.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε στον Παραπολιτικά 90,1:” Η εμμονή των στελεχών της ΝΔ προς τους οδηγούς ταξί να πάνε τα οχήματα τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή UBER δημιουργεί ερωτήματα. Στην ΝΔ είναι αφελείς ή τα άρπαξαν”.

Ο κ.Λυμπερόπουλος ως γνωστόν βρίσκεται εδώ και καιρό σε ανοιχτή σύγκρουση με το κόμμα της ΝΔ, με το οποίο έχει ταραγμένες σχέσεις από την εποχή της διαγραφής του από τον Αντώνη Σαμαρά.

Αφορμή όμως της σύγκρουσης του με την ηγεσία Μητσοτάκη είχε σταθεί η προσχώρηση της Δράσης και του Θοδωρή Σκυλακάκη πρόσφατα στη ΝΔ, γεγονός στο οποιο ο κ.Λυμπερόπουλος είχε αντιδράσει με βαριές εκφράσεις περί μασκαρεμένου κόμματος σε αντίθεση με την πραγματική ΝΔ. “Στην παράταξη, που υποτίθεται ότι εκφράζεται μέσα από τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, προσχώρησε η Δράση και ο Θοδωρής Σκυλακάκης, και μάλιστα με συγκεκριμένη αποστολή, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα. Εμείς, ως ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν χωράμε και δεν θέλουμε να χωράμε σε αυτό το νεοφιλελεύθερο παραμύθι. Χαρούμενα όνειρα ,με εφιαλτικά πρόσωπα δεν υπάρχουν”, είχε αναφέρει τότε σε ανακοίνωση.

Ανασκευάζει ο Κυρανάκης

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σύνδεσμο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής ο κ. Κυρανάκης μέσω του NEWS247 ανασκεύασε αναφορικά με τις δηλώσεις του για την Uber.

“Κάθε φορά που μπαίνω σε ταξί και πιάνω συζήτηση όλοι οι οδηγοί μου λένε ότι δουλεύουν περισσότερες από 15 ώρες την ημέρα με το φόβο να “μπουν μέσα” στο τέλος κάθε βάρδιας. Αυτή η κατάσταση είναι απάνθρωπη για τους οδηγούς που εργάζονται πολύ σκληρά.

Αυτό που έδωσα ως παράδειγμα μεταρρύθμισης και ως προσωπική άποψη, χωρίς να αποτελεί επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας και χωρίς να έχει παρθεί απόφαση από κάποιο όργανο, είναι το εξής απλό.

Θα έπρεπε να υπάρχει μια απλή διαδικασία, με λιγότερα εμπόδια για κάθε οδηγό, αλλά και για κάθε νέο άνθρωπο να μπορεί να ασκεί το επάγγελμα. Αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερο εισόδημα για τους οδηγούς, με λιγότερες ώρες δουλειάς αλλά και καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές.

Το ότι η τεράστια πλειοψηφία αιτήσεων σε τέτοιες εταιρίες είναι από ήδη υπάρχοντες οδηγοί ταξί, τα λέει όλα”, αναφέρει στο NEWS247 ο κ.Κυρανάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...