Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυνηγάνε το ατύχημα οι Τούρκοι – Παίζουν με τη φωτιά!

Κυνηγάνε το ατύχημα οι Τούρκοι –  Παίζουν με τη φωτιά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κυνηγάνε το ατύχημα! Αυτός είναι κατά το υπουργείο Άμυνας ο απώτερος στόχος της Τουρκίας μέσα από την κλιμάκωση των προκλήσεων το τελευταίο διάστημα.

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει στο Πεντάγωνο συνεκτιμώνται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από μια σειρά παραβιάσεων σε θάλασσα και αέρα, αψιμαχίες γύρω από τις βραχονησίδες κ.λπ.

Η εκτίμηση είναι ότι με τον τρόπο αυτό η Άγκυρα προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις προς τις ΗΠΑ, αλλά κυρίως προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκβιάζονται με τον τρόπο αυτό την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της τελωνειακής ένωσης.

Το ζήτημα αυτό θεωρείται κρίσιμο για τη γειτονική χώρα και την οικονομία της, καθότι θα της αποφέρει επιπλέον έσοδα της τάξης των 60 δισ. ευρώ.

Η άσκηση πιέσεων προς τις Βρυξέλλες και τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι μεν το πρωτεύον κίνητρο του Τ. Ερντογάν, αλλά δεν είναι και το μοναδικό.

Παράλληλα με τις συνεχείς προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας κάνει επίδειξη πυγμής προς το εσωτερικό της Τουρκίας, εν όψει και του κρίσιμου δημοψηφίσματος, που τυχόν έγκρισή του από τον λαό θα τον χρίσει ισόβιο Πρόεδρο με εξουσίες Σουλτάνου.

Υπό αυτό το πρίσμα, στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας θεωρούν βέβαιο ότι οι προκλήσεις στη θάλασσα ή από αέρος θα συνεχισθούν μέχρι τουλάχιστον και την ημέρα του δημοψηφίσματος.

Τα επεισόδια, όπως αυτό που αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς στο Φαρμακονήσι ή τα πυρά με φορητό οπλισμό από πυραυλάκατο, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Τόσο τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορία όσο και τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού είναι stand by και απαντούν σε κάθε τουρκική πρόκληση.

Τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Bίτσας έστειλαν σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις, προειδοποιώντας για σκληρή αντίδραση, χωρίς ωστόσο να κρύβουν τις ανησυχίες τους ότι η εμμονή της Τουρκίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Πηγή: Εφημερίδα Το ΠΑΡΟΝ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...