Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Τόμσεν πάει να τα τινάξει όλα στον αέρα τελευταία στιγμή

Πώς ο Τόμσεν πάει να τα τινάξει όλα στον αέρα τελευταία στιγμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να τινάξει στον αέρα την αισιοδοξία για τη διαφαινόμενη συμφωνία λόγω των εργασιακών βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς όλες οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τίθενται εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την πλευρά των δανειστών απαιτήσεις για τα εργασιακά.

Ανήμερα του EuroWorking Group, που θα κρίνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων για την ολοκλήρωση του Staff Level Agreement στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, διαπιστώνεται πως για μία ακόμη φορά ο “διάβολος” κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Ενδεικτικό είναι πως ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας σήμερα στην ολλανδική Βουλή τόνισε πως “μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί «τεχνική συμφωνία» (Staff Level Agreement) για την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «οι διαπραγματεύσεις έχουν σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες μέρες» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση των διαβουλεύσεων.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν και η εκπρόσωπος της ΕΕ Άννικα Μπράιτχάρτ, που ενημέρωσαν τον Τύπο, ανέφεραν ότι δεν έχει ακόμα επέλθει συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα τρία μεγάλα αγκάθια των εργασιακών παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρόκειται για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις ομαδικές απολύσεις και το δικαίωμα της εργοδοσίας σε λοκ άουτ.

Αν και στο Μέγαρο Μαξίμου τις προηγούμενες ημέρες και μετά και το “αντάρτικο” Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο ενεργοποίησε τα ευρωπαϊκά αντανακλαστικά έναντι των αξιώσεων του ΔΝΤ για τα εργασιακά, υπήρχε αισιοδοξία τις προηγούμενες ημέρες, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται η μόνιμη επωδός κυβερνητικών αξιωματούχων ότι “τίποτα δεν έχει κλείσει μέχρι να κλείσουν όλα μαζί”

Και τούτο, διότι συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως από την πλευρά των δανειστών τίθεται εκ νέου το θέμα της αύξησης του ορίου από το 5% στο 10% με παράλληλη κατάργηση της υπουργικής προέγκρισης, καθώς και το δικαίωμα της εργοδοσίας σε “ανταπεργία” σε βάρος των εργαζομένων.

Όσον αφορά στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση στοχεύει στην επαναφορά τους από το 2018, με το ΔΝΤ να προβάλλει ακόμα αντιστάσεις.

Με τον τρόπο αυτό, η πλευρά του Πολ Τόμσεν εκτιμάται ότι μπορεί να κερδίσει εκ νέου χρόνο μέχρι την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, στις 21 Απριλίου, κάτι το οποίο επιχειρούσε να κάνει και καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Χίλτον η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Υπό αυτό το πρίσμα, το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο με το ορατό ενδεχόμενο να “σκαλώσει” η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά, όπου όπως έχει διαμηνύσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν προτίθεται να υποχωρήσει.

“Εγώ εργασιακό Μεσαίωνα δεν ψηφίζω” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά στη Ρώμη ενώπιον αρχηγών κρατών και ομολόγων του, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Αθήνας για τα εργασιακά και τις ακραία νεοφιλελεύθερες απαιτήσεις του ΔΝΤ, όπως αυτές εκφράζονται ως επί τω πλείστον διά στόματος Πολ Τόμσεν και Ντέλιας Βελκουλέσκου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...