Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Μητσοτάκης παίζει τα ρέστα του με Άδωνι – Το παρασκήνιο με Παπακώστα

Γιατί ο Μητσοτάκης παίζει τα ρέστα του με Άδωνι – Το παρασκήνιο με Παπακώστα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα “συμμόρφωσης” στους εσωκομματικούς επικριτές του ιδίου και της ηγεσίας και κυρίως στην καραμανλική πτέρυγα με την καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Παπακώστα εκτός από τη σφοδρή κριτική στον κατά πολλούς παραδοσιακούς νεοδημοκράτες “λαθρεπιβάτη” της ΝΔ, είχε ασκήσει πρωτοφανή κριτική στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δύο ημέρες μετά το “τζάμπα μάγκες” του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τονίζοντας πως “εάν κλείσει η αξιολόγηση και εμείς συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές θα καταντήσουμε γραφικοί”.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, όπως αναφέρουν παροικούντες της γαλάζιας Ιερουσαλήμ, αποδίδοντας μάλιστα στην μονόπλευρη ανάγνωση της πολιτικής πρωτοβουλίας του κ. Μητσοτάκη τα… διθυραμβικά πρωτοσέλιδα για την αποφασιστικότητά του.

Διότι η άλλη είναι αλληλένδετη με τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχει ήδη δρομολογήσει η απόφαση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η Εξεταστική για την Υγεία, η οποία μεταξύ άλλων θα βάλει στο μικροσκόπιό της τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Ερρίκος Ντυνάν, αποτελεί θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό της ΝΔ.

Και τούτο, διότι η απόφαση καρατόμησης της κας Παπακώστα συνοδεύθηκε από την ασπίδα προστασίας του κ. Μητσοτάκη σε Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, τους οποίους εξαίρεσε από τα γαλάζια μέλη που θα μετέχουν στην Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης είτε από επιλογή είτε από αδιέξοδο(αφού ο ίδιος εξελέγη στην ηγεσία από τον Άδωνι Γεωργιάδη και το σαμαρικό μπλοκ, ποντάρει τα ρέστα του για την υποστήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη, κάτι το οποίο εγκυμονεί κινδύνους και έντονο ρίσκο στην περίπτωση που ο ίδιος βρεθεί έκθετος από τις έρευνες τις Εξεταστικής.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η καρατόμηση Παπακώστα προς όφελος του νεόκοπου Ιάσωνα Φωτήλα, οφείλεται στην απροθυμία της πρώτης να υπερασπιστεί τα έργα και τις ημέρες του ίδιου του Αντιπροέδρου της ΝΔ στο χαρτοφυλάκιο της Υγείας, την ώρα που η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάλει στο επίκεντρο των ερευνών αλλά και των “πυρών” τους τον Άδωνι Γεωργιάδη για “σκιές” στις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Ερρίκος Ντυνάν.

Όπως και να έχει πάντως, είναι δεδομένο πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για Εξεταστική για την Υγεία έχει ήδη απελευθερώσει τις αντίρροπες δυνάμεις στο εσωτερικό της ΝΔ, αφού τα αντίπαλα στρατόπεδα έχουν ξεθάψει πάλι τα “μαχαίρια”.

Ενδεικτικό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία, που παίρνοντας σαφώς το μέρος της “καραμανλικής πτέρυγας” διερωτάται “Ποιος Φωτήλας”, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...