Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία στήνει σκηνικό πολέμου με Ελλάδα και Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία στήνει σκηνικό πολέμου με Ελλάδα και Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν κρύβουν τους σχεδιασμούς τους να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι.

Η τουρκική εφημερίδα Aksam με τίτλο «Η Τουρκία θα αλλάξει την ισορροπία στη Μεσόγειο» φιλοξενεί τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Κέντρου Έρευνας Στρατηγικών και Πολιτικών Ενεργείας της Τουρκίας (TESPAM), Ογουζχάν Ακγιενέρ, αναφορικά με τις έρευνες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ακγιενέρ δήλωσε ότι με τις ενέργειες για έρευνα υδρογονανθράκων, η Τουρκία δεν θα χάσει τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποια “δικαιώματα” στην ανατολική Μεσόγιο αναφέρονται οι Τούρκοι, αφού δεν έχουν ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο λόγω Καστελορίζου, όμως εάν έχουν σκοπό να συνεχίσουν αυτή τη “γραμμή”, που προφανώς κι έχουν, τότε δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο Ελλάδα και Τουρκία να βρεθούν αντιμέτωπες όχι στα πλαίσια ενός “ολιγοήμερου” θερμού επεισοδίου αλλά κανονικής σύρραξης.

Όπως έχουμε τονίσει και σε παλαιότερη ανάρτησή μας, καμία ελληνική κυβέρνηση μετά από επτά χρόνια μνημονίων δεν έχει “λίπος” για να διαχειριστεί την τουρκική προκλητικότητα όπως ο Κώστας Σημίτης στα Ίμια.

Οποιαδήποτε υπαναχώρηση προς την τουρκική πλευρά θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της όποιας κυβέρνησης της τύχει η “κρίση” και βαρύτατες συνέπειες για τους Έλληνες πολιτικούς που θα ενδώσουν.

Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση από τώρα και μετά είναι υποχρεωμένη, με άλλα λόγια δεν έχει άλλη επιλογή, από το να απαντήσει στρατιωτικά στην Τουρκία για να μη βρεθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η Τουρκία οφείλει να κατανοήσει ότι τα παιχνίδια της στην ανατολική Μεσόγειο θα έχουν ως αποτέλεσμα γενικευμένη πολεμική σύρραξη, από την οποία θα βγει χαμένη και διαμελισμένη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συζητούν σε κύκλους των Αθηνών ότι ένας πόλεμος με την Τουρκία ίσως να αποδεικνυόταν και “σωτήριος”, στην περίπτωσή βεβαίως που θα είχε ευνοϊκή έκβαση για την Ελλάδα.

Ότι στους αθηναϊκούς κύκλους συζητούνται ψύχραιμα τέτοια σενάρια, είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί σοβαρά την τουρκική πλευρά.

*Όπως βλέπετε και στην κεντρική εικόνα-χάρτη, η Τουρκία δεν έχει μεγάλη ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο. Τα δικαιώματά της που επικαλείται σημαίνουν πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...