Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντολή Μητσοτάκη – Βορίδη στη ΔΑΚΕ: Πνίξτε την Ελλάδα στα σκουπίδια – Όλο το παρασκήνιο

Εντολή Μητσοτάκη – Βορίδη στη ΔΑΚΕ: Πνίξτε την Ελλάδα στα σκουπίδια – Όλο το παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας την ώρα που το θερμόμετρο ετοιμάζεται να χτυπήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα τους 43 βαθμούς Κελσίου έχει θέσει σε εξέλιξη η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του TRIBUNE, η Νέα Δημοκρατία μέσω του αρμόδιου Τομεάρχη της, Μάκη Βορίδη, σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε εντολή σε συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να αλλάξουν στάση και να μπλοκάρουν την αναστολή της απεργίας στους εργαζόμενους της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες η ΔΑΚΕ ήταν κατά της απεργίας, ενώ σήμερα, μετά τις νέες προτάσεις που έθεσε στη συζήτηση ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλαξε τη στάση της και τάχθηκε κατά της αναστολής της απεργιακής κινητοποίησης, μόλις οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις τάχθηκαν υπέρ του τερματισμού.

Η Νέα Δημοκρατία με την ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια επί της ουσίας παραδέχεται ότι έχει σχέδιο αδιεξόδου για να μπορέσει να βάλει ιδιωτικά συμφέροντα εργολάβων στα σκουπίδια. Για αυτό και αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κατακλείδα της πως η πρόταση που έχει καταθέσει η ΝΔ “ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς”.

Με τα δεδομένα αυτά, το ΠΑΜΕ οφείλει να αναλογιστεί ποιες ακριβώς υπηρεσίες προσφέρει με τη σημερινή του στάση και να αποφασίσει για το μέλλον της απεργίας.

Εν τω μεταξύ, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα… και στα σκουπίδια, καθώς προωθεί το σχέδιό της για να βάλει εργολάβους στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Εξάλλου, υπό το… σιγοντάρισμα του Άρη Πορτοσάλτε, το Αδ. Γεωργιάδης το ξεκαθάρισε: Κακώς πάνε να «ανακαλύψουν» τα ιδιωτικά συμφέροντα που «εξυπηρετεί» η ΝΔ. Εμείς το λέμε ξεκάθαρα: «Γιατί όχι ιδιώτες στην καθαριότητα;», το προβλέπει άλλωστε και ο νόμος του κ. Ραγκούση από το 2011.

Σε καλό κλίμα Τσίπρας – ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τα τέσσερα σημεία της πρότασης του Μαξίμου

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητηθούν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας των δήμων και να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης συζητήθηκαν νέες προτάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, οι οποίες και θα ενσωματωθούν άμεσα στην σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.
Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας δήλωσε ότι έγινε μια πολύ καλή συζήτηση και τέθηκαν στο τραπέζι νέες προτάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν. Επισήμανε πως θα συνεδριάσει άμεσα η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Ερωτηθείς αν αποκαταστάθηκε το κλίμα με τον ΥΠΕΣ, είπε πως «σε έναν αγώνα δεν έχουμε τίποτα με κανέναν, κάναμε έναν αγώνα». Πρόσθεσε πως στην τροπολογία υπήρξαν βελτιώσεις με την προσπάθεια που έγινε από την ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...