Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “αντάρτικο” Μπακογιάννη ανοίγει το κουτί της Πανδώρας στη ΝΔ

Το “αντάρτικο” Μπακογιάννη ανοίγει το κουτί της Πανδώρας στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονο εκνευρισμό και οικογενειακές “φουρτούνες” έχει φέρει στη ΝΔ η μετωπική σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ανηψιό του και περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή το 2ο περιφερειακό συνέδριο για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, μετά το βέτο της ηγεσίας στην παρουσία γαλάζιων στελεχών και την επιλογή του δεύτερου να μετέχει κανονικά, αψηφώντας την κομματική γραμμή.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Κόκκινο επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αποδίδοντας την μίνι “ανταρσία” του στο θεσμικό του ρόλο ως Περιφερειάρχης που οφείλει να μείνει εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διασφαλίσει τα μέγιστα για την περιφέρειά του.

«Προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν αγάπησε ξαφνικά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ούτε ερωτεύτηκε τη Λαμία μέσα στο καλοκαίρι και μέσα στη ζέστη. Έρχονται και να εξυπηρετήσουν και επικοινωνιακούς σκοπούς. Αναμφίβολα, πολιτική κάνουν οι άνθρωποι. Επιπλέον, είναι απολύτως λογικό και εύλογο η αξιωματική αντιπολίτευση να ασκεί κριτική. Συγκρούονται λοιπόν στην πραγματική ζωή τα βουβάλια. Εγώ το βατραχάκι, τώρα τι πρέπει να κάνω, που είμαι αυτοδιοικητικός ; Εγώ οφείλω να μένω όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα κομματικά παιχνίδια και να προσπαθήσω να εξασφαλίσω τα μέγιστα για την Περιφέρειά μου» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης, επιλέγοντας ωστόσο να πάρει θέση για το γάντι που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον κομματικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στις τάξεις της συντηριτικής παράταξης, δεδομένου ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίσω από τις πυρετώδεις προετοιμασίες του κ. Μπακογιάννη για το τετ α τετ με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, διαβλέπουν μία πρώτη προσπάθειά του να αναδειχθεί στην κοινή γνώμη ως το νέο αντίπαλο δέος και ο εν αναμονή νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μπακογιάννης ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας;

Το σενάριο αυτό κυοφορείται εξάλλου εδώ και καιρό, με πολλούς να αποδίδουν την έντονη κινητικότητα του νεαρού περιφερειάρχη τόσο στην πολιτική γραμμή που δίνει μητέρα του, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ενδεικτικό της έντονης δραστηριοποίησης του Κώστα Μπακογιάννη είναι ότι επ’ αφορμή του περιφερειακού συνεδρίου, έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις όχι μονάχα για το επίμαχο θέμα, αλλά και σε συνεντεύξεις “προφίλ”, οι οποίες αποσκοπούν στην καλλιέργεια μίας ευρύτερης θετικής εικόνας ενόψει της καθόδου του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Είναι αυτή ακριβώς η στόχευση που έχει εντοπιστεί από την ηγεσία της ΝΔ και η οποία έχει προκαλέσει νέους πονοκεφάλους, δεδομένου ότι μετά και το αδιέξοδο στη στρατηγική της ΝΔ από τη συμφωνία του Eurogroup για δόση και χρέος καθώς και την έξοδο στις αγορές, πληθαίνουν οι φωνές που αμφισβητούν – εν κρυπτώ ακόμη – τις στρατηγικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το “κάρο” της ΝΔ και της αντιπολίτευσης το σηκώνουν επί της ουσίας 20 από τους 76 γαλάζιους βουλευτές, ενώ οι υπόλοιποι εντείνουν την άτυπη “λευκή απεργία” στα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα. Αυτή εξάλλου έχει καταστεί σαφές ουκ ολίγες φορές πως οφείλεται τόσο σε στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας, με τις οποίες διαφωνεί μεγάλη πλειοψηφία της ΚΟ και των “φατριών”, όσο και σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής και ιδεολογικής προσέγγισης, αφού οι υπέρμαχοι του κοινωνικού φιλελευθερισμού και παραδοσιακά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν πως με το νεοφιλελεύθερο πρόσημο που προσδίδει στην παράταξη ο κ. Μητσοτάκης περισσότερο συρρικνώνει παρά μεγαλώνει το πεδίο κοινωνικής επιρροής της.

Οι υπόλοιποι παρακολουθούν… εξ αποστάσεως τα τεκταινόμενα και οι δημόσιες παρεμβάσεις τους εξυπηρετούν τους προσωπικούς, κατά βάση, στόχους τους (επανεκλογή) και δευτερευόντως αυτούς της παράταξης. Μέχρι πρότινος, στα κεντρικά γραφεία αντιμετώπιζαν με απάθεια, αδιαφορία ή ακόμα και με περιφρόνηση τη στάση αυτή των βουλευτών. «Θα προχωρήσω μπροστά κι όποιος θέλει ακολουθεί», ήταν το μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ οι στενοί συνεργάτες του συνιστούσαν υπομονή μέχρι τις εκλογές όπου «το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μια και καλή». Υπαινισσόμενοι προγραφές και… εξοστρακισμούς.

Η προσπάθεια προσέγγισης των βουλευτών ακυρώνεται από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία προαναγγέλλει «εκκαθαρίσεις» στο πλαίσιο της ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Οι βουλευτές δυσπιστούν, ούτως ή άλλως, όσον αφορά τις προθέσεις της ηγεσίας, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην Πειραιώς έχουν επεξεργαστεί σχέδιο με στόχο να θέσουν εκτός ΚΟ τους… ανεπιθύμητους. Όσους δηλαδή δεν στήριξαν τον Κυρ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές και δεν στήριξαν με θέρμη τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του. Γνωρίζουν, επίσης, ότι στην προσπάθειά του να ελέγξει την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο ίδιος με το σύστημά του θα επιδιώξει να εκλέξει όσους περισσότερους δικούς του μπορεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...