Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκλωβισμένος στην παγίδα Γεωργιάδη – Σαμαρά ο Μητσοτάκης – Χάος στη ΝΔ

Εγκλωβισμένος στην παγίδα Γεωργιάδη – Σαμαρά ο Μητσοτάκης – Χάος στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έχει περιέλθει ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη διαψευσθείσα δήθεν αποκάλυψη για φωτογραφίες του υπόδικου Μπαμπάμτση, που συνομιλούσε με τον Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και την Έλενα Κουντουρά.

Το κλίμα στη ΝΔ ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερα βαρύ, μετά το φιάσκο της Παρασκευής, με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ να επιδεινώνει έτι περαιτέρω τη βαριά ατμόσφαιρα στην Πειραιώς, καθώς τις αστοχίες του κ. Γεωργιάδη επωμίζεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε όλες τις εμφανίσεις μέχρι στιγμής, βουλευτές της ΝΔ έχουν αρνηθεί να τοποθετηθούν για τα fake news.

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας ρώτησε για το θέμα τον κ. Κικίλια στο ΣΚΑΙ δεν έλαβε καμία απάντηση. Το ίδιο και όταν ο κ. Μπάρκας κατήγγειλε το γεγονός στην ΕΡΤ δεν έλαβε και πάλι καμία απάντηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στην ψήφο εμπιστοσύνης που είχε δώσει στον Άδωνι Γεωργιάδη από το βήμα της ΔΕΘ, όταν σε ερώτηση για το… εκρηκτικό δεξιό ταμπεραμέντο του Αντοπροέδρου του είχε τονίσει εμφατικά πως “είναι δική μου επιλογή”.

Ουδείς, ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τη δυνατότητα να αδειάσει τον κ. Γεωργιάδη, εξαιτίας του οποίου – και του πολιτικού του πατέρα Αντώνη Σαμαρά – βρέθηκε στο τιμόνι της ΝΔ, ενώ έχει καταστεί σαφές από τη μέχρι στιγμής πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είναι εφικτό να μπει φρένο στις δημόσιες εμφανίσεις του, που ορισμένες ημέρες ξεπερνούν τα όρια της φυσικής αντοχής.

Οι εμφατικές εμφανίσεις Γεωργιάδη – Σαμαρά σε περιπτώσεις όπως στην εκδήλωση της Φιλοθέης, όπου ο πρώτος έκανε λόγο για “συγκυριακή σύμπλευση με την κεντροδεξιά”, αμφισβητώντας ευθέως την κεντρική πολιτική γραμμή του κ. Μητσοτάκη, είναι ενδεικτικές της διελκυστίνδας που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία κατά πολλούς αγγίζει τα όρια του πολιτικού εκβιασμού εντός της γαλάζιας παράταξης.

Πέραν τούτων, η… καθυστερημένη διάψευση της ατάκας που αποδόθηκε στον Αντώνη Σαμαρά μετά τη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία φέρεται να είπε πως “ο Τσίπρας τον μάσησε και τον έφτυσε” (τον κ. Μητσοτάκη), δεν φαίνεται να πείθει, δεδομένου ότι ήρθε από κύκλους του πρώην πρωθυπουργού, μονάχα αφού η είδηση είχε κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου (και τη ζημιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη).

Ο προβληματισμός στο Μοσχάτο πλέον είναι εμφανής, δεδομένου ότι η στρατηγική σύμπλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την σκληρή δεξιά ατζέντα του Άδωνι Γεωργιάδη έχει καταστεί εμφανής σε όλη την κοινωνία, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση όλο το εγχείρημα του κεντρώου ανοίγματος που θέλει να κάνει η ηγεσία.

Η διαρκής στοχοποίηση της ανανστιστοιχίας λόγων και έργων της ΝΔ και της ακροδεξιάς ρητορικής του Αντιπροέδρου της από το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προκαλεί πονοκέφαλο στην Πειραιώς, ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα φαίνεται να γίνονται κινήσεις εκατέρωθεν τόσο από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να βρεθεί ένα modus Vivendi και να μην διαταραχθούν οι εύθραυστες ισορροπίες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό της ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο ότι τελικώς ο κ. Γεωργιάδης βρήκε ένα λόγο για να μην παραστεί στην πρόσφατη εκδήλωση της κας Ξαφά παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών και καταδικασθέντα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης στη Μεσσηνία (είχε δημοσιοποιηθεί επισήμως και είχαν κυκλοφορήσει και σχετικές προσκλήσεις) με ομιλητή τον κ. Γεωργιάδη παρουσία του Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο στις 18 Νοέμβρη, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί και το 5ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα.

Ο περιορισμός της κινητικότητας του κ. Γεωργιάδη απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη και για έναν ακόμα λόγο και δεν είναι άλλος από τον παράγοντα που λέγεται καραμανλικό στρατόπεδο. Η παρουσία του κ. Μεϊμαράκη σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη δίνοντας έτσι το δικό του παρόν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ενόψει του συνεδρίου και προβάλλοντας μια ατζέντα μετριοπάθειας, συναίνεσης και συνεννόησης η οποία ερμηνεύτηκε και ως απαντητική σε προηγούμενες αναφορές του κ. Γεωργιάδη, απηχεί τη διαφορά αντίληψης μεταξύ καραμανλικών και του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...