Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “χαλινάρι” Μητσοτάκη και ο εκβιασμός Άδωνι – Σαμαρά: Ολοταχώς σε νέα… Πολιτική Άνοιξη;

Το “χαλινάρι” Μητσοτάκη και ο εκβιασμός Άδωνι – Σαμαρά: Ολοταχώς σε νέα… Πολιτική Άνοιξη;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη διαπίστωσαν τη σαφή διαφοροποίηση από την αντίστοιχη περσινή για το κοινωνικό μέρισμα.

Πέραν του αυταπόδεικτου, ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία αντίθετα με το 2016, υπερψήφισε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και παρά τις ακραίες αντιπολιτευτικές κορώνες στην προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από το μέρισμα στην τραγωδία της Μάνδρας, δεν ήταν λίγοι αυτοί που διαπίστωσαν την άρθρωση ενός πιο μετριοπαθούς αντιπολιτευτικού λόγου.

Η αντιπαραβολή με την περσινή έξαλλη κριτική σε βάρος της κυβέρνησης και την καταψήφιση της ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων με 617 εκατ. ευρώ το 2016, επιβεβαιώνει μία σαφή προσπάθεια μετατόπισης σε μία πιο κεντροδεξιά ατζέντα, αφήνοντας – προσωρινά – στο περιθώριο την ατζέντα που επιβάλλει το σκληρό σαμαρικό μπλοκ και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η απόφαση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και όπως αναφέρουν παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή του αλλά προσωρινή απαγκίστρωση από το “άρμα” Γεωργιάδη, η οποία οφείλεται στο διαρκές σφυροκόπημα του Μαξίμου για την ιδεολογική ηγεμονία του Άδωνι στην Πειραιώς.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή και η υιοθέτηση ταυτόσημης ρητορικής με τη Φώφη Γεννηματά μία ημέρα μετά την επανεκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα της “Κεντροαριστεράς”, μακριά από τις εξαλλοσύνες της προηγούμενης περιόδου, αποσκοπεί σε μία νέα επιχείρηση επαναπροσέγγισης με την επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Η “παντιέρα” του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντως έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στο “σαμαρικό” στρατόπεδο, που ήδη από την πρώτη μέρα της διαρροής του επικείμενου “ναι” στο κοινωνικό μέρισμα, είχε στείλει ανοιχτά μηνύματα δυσαρέσκειας μέσω πολύ σκληρού άρθρου στο antinews, με τίτλο “πάλι γιουσουφάκι του Τσίπρα η ΝΔ”.

Η απόφαση πάντως αυτή του κ. Μητσοτάκη σε συνδυασμό με την “καρατόμηση” του κ. Γεωργιάδη από το σκιώδες χαρτοφυλάκιο Άμυνας, πίσω από την οποία βρίσκεται το δίδυμο Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου, θεωρείται δεδομένο πως το προσεχές διάστημα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τροχιοδεικτικές βολές από το σαμαρικό στρατόπεδο και τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο ίδιος εξάλλου γνωρίζει πως πλέον έχοντας υπό τον πλήρη έλεγχό του ένα σημαντικό τμήμα του κομματικού μηχανισμού μέσω των νομαρχιακών αλλά και το σύνολο των “ταλιμπάν” κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να προβεί στους απαραίτητους… πολιτικούς εκβιασμούς, οι οποίοι με φόντο τις κάλπες το 2019 θα μπορέσουν να εξαναγκάσουν τον Μητσοτάκη να ακολουθήσει τη γραμμή του.

Σε άλλη περίπτωση, το εγχείρημα της διάσπασης της ΝΔ σε μία επανάληψη του 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά, δεν αποκλείεται να επαναλειφθεί, με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα.

Τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά πίσω από τον Άδωνι Γεωργιάδη και έναν Μητσοτάκη, τον υιό αυτή τη φορά, να αναζητά τρόπο να διασώσει το κόμμα του και να διασωθεί.

Είναι ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης εξάλλου που, παρουσία και του Αντώνη Σαμαρά, είχε στείλει σαφές μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους εξ’ αριστερών “μουσαφίρηδες” της ΝΔ, μία εξόχως αρχηγική εμφάνιση, είχε φθάσει στο σημείο να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την ηγεσία του κόμματος, αφού αμφισβήτησε το ιδεολογικό πρόσημο το οποίο επιχειρεί να προσδώσει ο κ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε εμφατικά τα περί “κεντροδεξιάς” και “οριοθέτησε” τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε λοιπόν, παρουσία Σαμαρά ότι “ο όρος κεντροδεξιά που χρησιμοποιείται σήμερα (εννοείται χωρίς να κατονομάζεται από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη), είναι συγκυριακός και σε καμιά περίπτωση προγραμματικός και διακηρυχτικός για την ταυτότητα της συντηρητικής παράταξης, καθώς αυτή θα είναι γνησια δεξιά, χωρίς κεντρώες προσμίξεις, την επόμενη μέρα…”!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...