Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλο το παρασκήνιο για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι – Ποιους θα συναντήσει

Όλο το παρασκήνιο για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι – Ποιους θα συναντήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βαλίτσες για τη γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι, με αφορμή τη διπλή του βράβευση και με βασικό μενού την προσέλκυση επενδύσεων, ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι, με τις κυβερνητικές προσδοκίες να επιστρέψει από την πόλη του φωτός με πολύ περισσότερα από τα δύο βραβεία που θα λάβει, αφού θα έχει σειρά συναντήσεων με επικεφαλής γαλλικών κολοσσών που ενδιαφέρονται για να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.

Δεν ήταν λίγοι όσοι θυμήθηκαν ότι και την προηγούμενη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεταβεί στο Παρίσι, η αποκάλυψη του ταξιδιού είχε γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο και όχι με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, τότε είχε αποδειχθεί λίγο αργότερα γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει το ταξίδι: ο πρωθυπουργός, όπως είχε γίνει εκ των υστέρων γνωστό, είχε καθοριστικές επαφές με μεγάλους γαλλικούς επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και με την διοίκηση του κολοσσού Rothschild, που ανέλαβε να «ανοίξει» τον δρόμο της Ελλάδας προς τις αγορές.

Αυτό αποκαλύφθηκε σε μία συγκυρία που η ΝΔ επιχειρούσε να καταστήσει τον πρωθυπουργό απολογούμενο για… δήθεν ταξίδια αναψυχής, με αποτέλεσμα να γυρίσει «μπούμερανγκ» τότε η ρητορική της.

Μία αντίστοιχη… σπέκουλα επιχειρείται – για δεύτερη φορά με επίκεντρο το Παρίσι – να στηθεί από την πλευρά της ΝΔ και φίλα προσκείμενων Μέσων της, γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο στο Μέγαρο Μαξίμου. Χαρακτηριστικό είναι πως κεντρικό “μότο” των αντιπολιτευτικών πυρών είναι πως ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μη βρίσκεται στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης για τον Πάνο Καμμένο, επιχείρημα που ωστόσο είναι έωλο, δεδομένου ότι είχε προγραμματιστεί να λάβει ο Αλέξης Τσίπρας για τις 18 Οκτωβρίου αλλά αναγκάστηκε να αναβάλλει για τις 23 Νοεμβρίου όταν οριστικοποιήθιηκε το τετ α τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 17 Οκτωβρίου.

Πέραν της σπέκουλας πάντως, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που έχει εκφραστεί από γαλλικούς κολοσσούς είναι το γεγονός ότι στην επιθεώρηση Politique Internationale, που θα βραβεύσει τον Αλέξη Τσίπρα με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique), είναι μέλη εκτός από εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες της Γαλλίας και σχεδόν το σύνολο της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ.

Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγγελα Μέρκελ.

Πέραν τούτων ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επικεφαλής επιχειρηματικών ομίλων, με το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο να κρατά κλειστά τα χαρτιά του μέχρι την οριστικοποίηση του προγράμματος που αναμένεται εντός της ημέρας.

Ως προς το πολιτικό σκέλος του ταξιδιού, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για συναντήσεις, δεν αποκλείεται να υπάρξει άτυπη συνάντηση με τον, Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διατηρεί στενές και καλές επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πέραν του βραβείου από την γαλλική πολιτική επιθεώρηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, από τον οποίο θα τιμηθεί με το «Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες» (Prix de l’Engagement européen).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...