Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ρόλο “πάτρονα” της ΝΔ ο Σαμαράς “καπελώνει” τον Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

Σε ρόλο “πάτρονα” της ΝΔ ο Σαμαράς “καπελώνει” τον Μητσοτάκη για το Σκοπιανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια αποκάλυψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τον Αντώνη Σαμαρά και παλαιότερες κινήσεις του στο Σκοπιανό, έδωσαν άλλη μια ευκαιρία στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της, να κάνει εμφάνιση σε ρόλο “πάτρονα” του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβάλλοντας την δική του γραμμή για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Νίκος Παππάς, έκανε το Σάββατο λόγο για κομφούζιο σκέψεων, στρατηγικής και απόψεων της Ν.Δ. στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ , σημειώνοντας ταυτόχρονα πως οι ΑΝΕΛ «έχουν αποδείξει την εθνική υπευθυνότητα και εντιμότητά τους».

Τόνισε ότι η κυβερνητική ενότητα είναι αρραγής και, μιλώντας στην εφημερίδα Real News, δήλωσε πεπεισμένος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία και άλλες δυνάμεις θα στηρίξουν μια λύση που θα είναι λειτουργική.

Σημείωσε επίσης ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης πήρε θέση επί του ζητήματος, προσθέτοντας «θα περιμένουμε να καλωσορίσουμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη στη θέση που παγίως έχει εκφραστεί από όλες τις κυβερνήσεις από το 1995 και μετά».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «η “εγχώρια Δεξιά” υπέστη ένα “μεγαλοπρεπές άδειασμα” από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» και επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί, όπως είπε, «έχει παραδώσει τα κλειδιά του κόμματός του στον ΛΑΟΣ» αλλά και γιατί «δεν διστάζει να ‘τζογάρει’ με σοβαρά εθνικά θέματα».

Επίσης ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι υπάρχει έγγραφο -Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά, που φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο “Μακεδονία” για την ΠΓΔΜ» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Αναφορικά με τα συλλαλητήρια, είπε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις ευαισθησίες μερίδας του κόσμου, καλώντας τον ταυτόχρονα να μην γίνεται «βορά πατριδοκάπηλων που θέλουν να διχάσουν τον λαό προς ίδιον όφελος».

Η απάντηση Σαμαρά

Στον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία μπερδεύονται. Επί δεκαετίες κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά ότι υπήρξε λέει «πολύ άκαμπτος» και δεν παρέδιδε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, σχολιάζουν κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την αναφορά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και τα όσα υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε υπογράψει έγγραφο με τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ.

Προσθέτουν: Τώρα άρχισαν να τον κατηγορούν για το ακριβώς αντίθετο: ότι δήθεν «παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας» στα Σκόπια, πριν καν υπάρξουν ως ανεξάρτητο κράτος» τονίζουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά προσθέτοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ «ανακάλυψαν εμπορική συμφωνία με τη Σκοπιανή επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, στις 2 Δεκέμβριου του 1991.

Όπως λένε, «τέτοιες συμφωνίες υπέγραφαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ενώ προσθέτουν πως «τα Σκόπια ζήτησαν επισήμως την αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο κράτος στις 16 Δεκέμβριου 1991, δύο εβδομάδες αργότερα. Τότε ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε απόφαση όλων των ΥΠΕΞ της ΕΟΚ να μην αναγνωρισθούν με το όνομα της Μακεδονίας!.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε λίγο τις ημερομηνίες, τις “Μακεδονίες” και τη γραμμή του! Που έχει αλλάξει πολλές φορές από τότε και τους φταίει ο Σαμαράς. Που δεν άλλαξε ποτέ» τονίζουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, δίνοντας έτσι σαφές στίγμα της “γραμμής” του που όπως αποδεικνύεται έχει επιβάλει και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις θέσεις που λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...