Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΚύπροςΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΙράν
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησαν Μίχαλος και Κουτσούμπας για την οικονομία και τις επιχειρήσεις

Τι συζήτησαν Μίχαλος και Κουτσούμπας για την οικονομία και τις επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επισκέφθηκε σήμερα τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στην έδρα του κόμματος στον Περισσό, προκειμένου να του εκθέσει τις θέσεις και τις απόψεις των επιμελητηρίων για την πορεία της αγοράς και της οικονομίας.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε την αναγκαιότητα για ένα σταθερό και αναπτυξιακό φορολογικό καθεστώς, με θέσπιση φορολογικού συντελεστή της τάξης του 15%, καθώς και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 10%, καθιστώντας ανταγωνιστικότερες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μίχαλος στα ζητήματα χρηματοδοτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τονίζοντας την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, την άρση των capital controls και τη βελτίωση των όρων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Ενώ, ιδιαίτερα αναφορά έκανε στους πλειστηριασμούς, ζητώντας με έμφαση τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας, επισήμανε τις πάγιες θέσεις του κόμματος για αντιλαϊκή καπιταλιστική ανάπτυξη και άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Εστίασε στα ριζικά διαφορετικά συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε σχέση με αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του ΚΚΕ γι΄ αυτά τα ζητήματα.

Σχετικά άρθρα

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Να «καθαιρεθεί» το Οικ. Πατριαρχείο πρότειναν Ρώσοι «θεολόγοι» και να ιδρυθεί «Τουρκική Εκκλησία»
That is seems I need you more each day Heaven knows why that it goes...