Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΒΗΜΑ προσπαθεί να “ξεπλύνει” τους 53 του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΒΗΜΑ προσπαθεί να “ξεπλύνει” τους 53 του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,

Με την πλάτη στον τοίχο οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ, που δημιούργησαν μια αλλοπρόσαλλη εικόνα του κόμματος στην κοινωνία αλλά και στην εκλογική βάση, που στη συντριπτική της πλειοψηφία προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν τώρα με διαρροές να εμφανιστούν ως “βαλβίδα αποσυμπίεσης” που σκοπεύει να εκτονώσει την αντιπαράθεση μεταξύ σοσιαλιστών του κόμματος (Σοσιαλιστική Τάση προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) και του Αριστερού Ρεύματος Λαφαζάνη και λοιπών για το ποια πρέπει να είναι από εδώ και πέρα η ιδεολογική και πολιτική μετεξέλιξη του κόμματος στη διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος (αυτό δεν ξέρουμε εάν είναι για καλό ή κακό), η αριστερίστικη ανάλυση και θέαση των 53 επιχειρείται να εμφανιστεί ως “Εσωκομματικό ανάχωμα υπέρ Τσίπρα από 53 στελέχη” (γελάει ο κάθε πικραμένος), που δεν είναι κάτι άλλο από “το εσωκομματικό «μαξιλάρι» που αναζητούσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έναν χρόνο έπειτα από το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος”.

Θα προσπεράσουμε το ενδιαφέρον ότι όλο αυτό το… λίφτινγκ γίνεται από το ΒΗΜΑ (αλήθεια, τι σχέση άραγε μπορεί να υπάρχει μεταξύ 53 και ΒΗΜΑτος) και μένουμε στις διαρροές που θέλουν να εμφανίσουν τον Αλέξη Τσίπρα ως σύμφωνο με το κείμενο των 53 (δεν τον έχουμε και τόσο πρόθυμο τον Τσίπρα να θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά υιοθετώντας τα όσα γράφουν οι 53), δηλαδή –όπως γράφει το ΒΗΜΑ– οι 53 είπαν αυτά που δεν μπορεί να πει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως:

Τι δεν θα μπορούσε να πει ο Τσίπρας

Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα του κειμένου είναι διαφωτιστικά ακόμη και ως διατυπώσεις, καθώς κάποιοι επιμένουν ότι οι 53 βγήκαν μπροστά για να πουν αυτά που εκ της θέσεώς του δεν θα μπορούσε να πει ο κ. Τσίπρας:

Ενδεικτικά:

«Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι με τον δημόσιο λόγο του κόμματος, ιδίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γιατί πολλές φορές δανειστήκαμε τον λόγο του αντιπάλου (ενίοτε και τα συνθήματα, όπως με το neaellada.gr), θεωρώντας εσφαλμένα ότι έτσι γινόμαστε πιο λαϊκοί, πιο διεισδυτικοί και πιο ασφαλείς έναντι της δεξιάς και ακροδεξιάς δημαγωγίας».

«Στην πραγματικότητα, με έναν τέτοιο λόγο πετυχαίνουμε ακριβώς το αντίθετο: να αφήνουμε τον κόσμο μας ιδεολογικά και πολιτικά απροετοίμαστο μπροστά στον κυρίαρχο λόγο και να φαινόμαστε ως καρικατούρα του ΠαΣοΚ της λαϊκομετωπικής περιόδου».

«Οι εκλογές δεν κερδίζονται κατά την προεκλογική περίοδο αλλά την προηγούμενη. Το αποτέλεσμα δεν είναι αποτέλεσμα των (τελικά όχι και τόσο) “μάγων” της πολιτικής επικοινωνίας, πολύ περισσότερο δε όταν τα “μαγικά” τους εδραιώνουν την πεποίθηση ότι όλοι είναι ίδιοι (αφού όλοι χρησιμοποιούν φτηνά επικοινωνιακά κόλπα για να υφαρπάξουν ψήφους) ή όταν οι ίδιοι εστιάζουν στη συντελεσμένη καταστροφή, υποβαθμίζοντας την προγραμματική μας πρόταση».

Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς, ο Αλέξης Τσίπρας -που υπερασπίστηκε τη “Νέα Ελλάδα” και την ΕΑΜογενή παράδοση του ονόματος- τώρα ξαφνικά το θεωρεί… κακό; Ή, μήπως, ο Αλέξης Τσίπρας -που τόσες φορές έχει μιλήσει για “πατρίδα” και “πατριωτικό καθήκον” τώρα ανακάλυψε ότι είναι κακό πράγμα το… λαϊκομετωπικό;

Επειδή η ανοησία πρέπει επιτέλους να έχει όρια, εμείς συνεχίζουμε να έχουμε μια τεράστια απορία. Γιατί άραγε το ΒΗΜΑ προσπαθεί να ξεπλύνει τους 53; Όποιος απαντήσει σε αυτό, έχει απαντήσει σε όλα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...