ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις ακριβότερες χώρες του κόσμου η Ελλάδα στα καύσιμα

Στις ακριβότερες χώρες του κόσμου η Ελλάδα στα καύσιμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις ακριβότερες χώρες στον κόσμο στα καύσιμα, με τις τιμές να κινούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, κυρίως λόγω της ανόδου του αργού πετρελαίου και της υψηλής φορολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Global Petrol Prices για τις 30 Μαρτίου 2026, η χώρα βρίσκεται στην ένατη θέση παγκοσμίως στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, με 2,046 ευρώ το λίτρο, ενώ στην ευρωζώνη είναι η τρίτη ακριβότερη μετά την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσεται τέταρτη, πίσω από την Ολλανδία, τη Δανία και τη Γερμανία, χώρες όμως με σημαντικά υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Ακριβό είναι και το πετρέλαιο κίνησης, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δέκατη έβδομη θέση παγκοσμίως, καθώς η τιμή του ντίζελ διαμορφώνεται στα 2,118 ευρώ το λίτρο.

Στις 31 Μαρτίου 2026 η μέση πανελλήνια τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων έφτασε τα 2,049 ευρώ το λίτρο, ενώ το ντίζελ σημείωσε νέο ρεκόρ στα 2,122 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι προτάσεις του Ιράν προς τις ΗΠΑ σύμφωνα με το Αλ Μαγιαντίν

Ο Ινδός Πρωθυπουργός Μόντι προτρέπει τους πολίτες σε εξοικονόμηση καυσίμων

Το Ιράν απάντησε στις αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωταθλητισμός για τον πληθωρισμό Απριλίου με «προπονητή» την κυβέρνηση

Στο 5,4 % εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Φωτιά σε ενέργεια, μεταφορές, στέγαση, τρόφιμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr