Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία “χαιρέτησε” την κατάληψη της Ιντλίμπ από την Αλ Κάιντα

Η Τουρκία “χαιρέτησε” την κατάληψη της Ιντλίμπ από την Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τούρκοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άλωση της βορειοδυτικής συριακής πόλης Ιντλίμπ από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι μεταξύ των οργανώσεων που συμμετείχαν στην κατάληψη της Ιντλίμπ ήταν και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) που υποστηρίζεται από την Τουρκία, γράφει η εφημερίδα Χουριέτ (Hürriyet).

Στη συμμαχία Σύρων στασιαστών που άλωσε την Ιντλίμπ στις 28 Μαρτίου είχε κεντρικό ρόλο το Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, όπως και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που εμείς οφείλουμε να συγκρατήσουμε είναι ότι οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, δηλαδή το Μέτωπο Αλ Νούσρα, τους οποίους βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ στη Συρία παράλληλα με το Ισλαμικό Κράτος, είναι σύμμαχοι με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (τους υποτιθέμενους μετριοπαθείς της Συρίας), που χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από Τουρκία, Γαλλία και ΗΠΑ. Η Τουρκία βεβαίως έχει κατηγορηθεί με αποδείξεις ότι βρίσκεται και πίσω από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ηγέτες της Δύσης, ειδικά ο αξιοθρήνητος Ολάντ που συμμετέχει και διοργανώνει συλλαλητήρια ενάντια στην τρομοκρατία, πρέπει να δώσουν εξηγήσεις πώς γίνεται να στηρίζουν και να χρηματοδοτούν συμμάχους της Αλ Κάιντα, όπως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός.

Οι Τούρκοι, που επίσης συμμετέχουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της τρομοκρατίας, συνεχίζουν να πουλάνε τρέλα, λες και απευθύνονται σε χαχόλους: “Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον FSA”, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στην εφημερίδα Hürriyet, σε καθεστώς ανωνυμίας. Ο ίδιος μάλιστα αξιωματούχος υπογράμμισε ότι είναι λάθος να χρεώνουμε την κατάληψη της Ιντλίμπ μόνο στην Αλ Νούσρα (δηλαδή στην Αλ Κάιντα).

Προφανώς το “πρόβλημα” του Τούρκου αξιωματούχου είναι να αποδοθούν “εύσημα” και στον FSA και όχι η ουσία, ότι δηλαδή ο FSA είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr