Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε Τούρκους στρατιώτες – Σε συναγερμό η Τουρκία

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε Τούρκους στρατιώτες – Σε συναγερμό η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Τούρκος υπαξιωματικός σκοτώθηκε και δύο Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν την Πέμπτη κοντά στην πόλη Κιλίς, στα σύνορα με τη Συρία, από πυρά που προήλθαν από τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος μέσα από το συριακό έδαφος.

Η επίθεση των τζιχαντιστών εναντίον Τούρκων στρατιωτών σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς όπου σκοτώθηκαν 32 Κούρδοι αριστεροί και μέλη της σοσιαλιστικής νεολαίας και τραυματίστηκαν άλλοι 100.

Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο τουρκικός στρατός με τέσσερα τανκς (βλ. φωτογραφία) βομβάρδισε την περιοχή της Συρίας από την οποία προήλθαν οι πυροβολισμοί.

Αργότερα, όπως έγινε γνωστό, ένας τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος έπεσε νεκρός και δύο ακόμη που επέβαιναν σε οχήματα της οργάνωσης τραυματίστηκαν έπειτα από ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις του τουρκικού στρατού στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν κοντά στο χωριό Ελμπεβλί, ανατολικά της πόλης Κιλίς, μιας περιοχής όπου ο στρατός έχει στείλει ενισχύσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι Αρχές της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Τούρκου Πρωθυπουργού, θα λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να διαφυλάξουν τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας σε συνέχεια των επιθέσεων των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος και των Κούρδων μαχητών.

Σε συνέχεια των παραπάνω, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία συμφώνησαν να επιτρέψουν σε μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην ανατολική Τουρκία για να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες της συμφωνίας, παραπέμποντας για διευκρινίσεις στις τουρκικές Αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr