Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σουνιστάν: Έτσι θα λέγεται το κράτος που σχεδιάζει η Τουρκία με τις ΗΠΑ στη Συρία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το αίτημα της Τουρκίας να μπει εκ νέου σε λειτουργία το πρόγραμμα εκπαίδευσης των αποκαλούμενων “μετριοπαθών ανταρτών” στη Συρία, κάτι που θα ξεκινήσει για τρίτη φορά στην αραβική χώρα αν εγκριθεί και στόχο θα έχει τη δημιουργία ενός τουρκο-αμερικανικού προτεκτοράτου.

Αλλά ο γεωπολιτικός αναλυτής Patrick Henningsen σημειώνει πως “το πραγματικό πρόβλημα είναι πως η Τουρκία δεν έκανε καμία προσπάθεια να προστατεύσει τα σύνορα της, τα οποία είναι απολύτως πορώδη για τους τρομοκράτες και τους επιτρέπει να ταξιδεύουν μέσα από την Τουρκία από το 2011 μέχρι σήμερα”.

“Έτσι, αν αυτή η πολιτική περάσει, με το να εκπαιδευτούν μαχητές σουνίτες στη Συρία – αυτό που η Τουρκία εννοεί ‘ασφαλή ζώνη στη Συρία’ – εξασφαλίζεται το στάτους κβο στην Άγκυρα”, υποστηρίζει ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο με αυτό τον τρόπο “οι Τούρκοι δεν θα έχουν να αλλάξουν τίποτε στη συμπεριφορά τους στην περιοχή και τα προβλήματα θα συνεχίσουν”.

Κατά τη γνώμη του αυτό που συμβαίνει στη Δύση και τους συμμάχους είναι το ότι “δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τον Άσαντ και δεν κατάφεραν να επιβληθούν στη Συρία” για αυτό προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν ένα σουνιτικό “κράτος” ουσιαστικά αποτελούμενο… από τους τζιχαντιστές.

“Αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλά όλος ο κόσμος στην Ουάσινγκτον χαμηλόφωνα: Ένα Σουνιστάν”, λέει ο αναλυτής και προειδοποιεί πως “δεν πρόκειται να είναι μια ασφαλής ζώνη για τους πολίτες της Συρίας αλλά μια ασφαλής ζώνη για τρομοκράτες”.

“Στην πραγματικότητα οι Τούρκοι και οι ΗΠΑ σκοπεύουν να κόψουν ένα κομμάτι από τη Συρία και ένα από το βόρειο Ιράκ για να δημιουργήσουν αυτό το καντόνι το οποίο θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις δυνάμεις που το δημιούργησαν” καταλήγει ο αναλυτής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαδηλώσεις Κούρδων έξω από το αμερικανικό προξενείο στην Ερμπίλ: Οργή για «προδοσία» στη Συρία (βίντεο)

Φαρχάντ Σαμί (SDF): Ο στρατηγός Μαζλούμ Άμπντι βρίσκεται στη Ροζάβα – Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση των δυνάμεων της Δαμασκού

Έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη για τη Γροιλανδία μετά τις απειλές Τραμπ

Γκράχαμ για Συρία: Ζητά άμεση ενημέρωση του Κογκρέσου για τις κινήσεις του Άχμεντ Αλ-Σάρα (Γκολάνι) κατά των Κούρδων (SDF)

Καταγγελία-φωτιά για τη Συρία: Η Ουάσιγκτον εθελοτυφλεί στην απελευθέρωση μελών του ISIS

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr