Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 5 Ρώσους στρατιώτες στην Παλμύρα (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 5 Ρώσους στρατιώτες στην Παλμύρα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται, μέσω του “ειδησεογραφικού πρακτορείου” Amaq που έχει συστήσει, ότι σκότωσε την Πέμπτη και την Τετάρτη πέντε Ρώσους στρατιώτες σε μάχες γύρω από την πόλη Παλμύρα, στην επαρχία Χομς στην κεντρική Συρία.

Το Amaq μεταδίδει ότι οι τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει ακόμα και πολλούς μαχητές της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και Αφγανούς σιίτες παραστρατιωτικούς που μάχονται υπό τις εντολές των Ιρανών.

Οι 4 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές στην περιοχή Κασρ Αλ Χαλαμπάτ, δυτικά της Παλμύρας, ενώ προσπαθούσαν να προωθηθούν προς την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη.

Ο πέμπτος Ρώσος νεκρός, ένας στρατιωτικός σύμβουλος – αξιωματικός, σκοτώθηκε στην περιοχή Νταγουάχ [διαβάστε σχετικά εδώ].

Το τζιχαντιστικό πρακτορείο Amaq δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών, που της πήρε από τα κινητά τηλέφωνα των νεκρών Ρώσων στρατιωτών, στις οποίες τους δείχνει να μάχονται στο πλευρό των σιιτών παραστρατιωτικών συμμάχων της κυβέρνησης Άσαντ στις μάχες γύρω από την Παλμύρα.

Η Παλμύρα καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015. Στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης οι τζιχαντιστές προξένησαν μεγάλες καταστροφές, λεηλατώντας και ανατινάζοντας αρχαία μνημεία που προστατεύονται από την UNESCO. Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε τους αρχαίους ναούς επειδή ήταν «ειδωλολατρικοί».

Ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι παρά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, θα παραμείνουν επαρκείς δυνάμεις στη χώρα για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και ιδιαίτερα να συνδράμουν στην απελευθέρωση της Παλμύρας.

Επίλεκτες και ειδικές δυνάμεις του στρατού της Συρίας, υποστηριζόμενες από σιιτικές παραστριωτικές ομάδες Αφγανών και Ιρακινών υπό ιρανική διοίκηση και από Ρώσους στρατιώτες, επιτίθενται στην Παλμύρα για να την απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος.

russians1

russians2

russians3

russians4

russians5

russians6

russians7

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr