Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψήφος εμπιστοσύνης Μέρκελ: Το 2015 δεν θα επαναληφθεί

Ψήφος εμπιστοσύνης Μέρκελ: Το 2015 δεν θα επαναληφθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν οι εκόνες του 2015 με τους χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν στη Γερμανία, έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε όσους την επικρίνουν για την πολιτική της στο προσφυγικό.

Η Μέρκελ, που κρατά τα ηνία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) από το 2000, διεκδικεί σήμερα Τρίτη στο Έσσεν την επανεκλογή της στην προεδρία για ένατη συνεχή φορά.

Όμως, εξαιτίας των εντονότατων εσωκομματικών πυρών που δέχεται κυρίως λόγω της προσφυγικής κρίσης, η ψηφοφορία δεν θα πρέπει να θεωρείται μια απλή τυπική διαδικασία.

Τα μηνύματα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το τελικό ποσοστό που θα αποσπάσει, με ο,τιδήποτε κάτω του 90% να θεωρείται αν όχι αποτυχία, τουλάχιστον ένα ισχυρό μήνυμα της βάσης.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος πριν από δυο χρόνια έλαβε το 96,7%.

Όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας  το βράδυ της Δευτέρας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, αναμένει ένα «ειλικρινές αποτέλεσμα».
Από το βήμα του συνεδρίου και σε μια εμφανή προσπάθεια να καθησυχάσει τους επικριτές της, η Άγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία της ότι οι εικόνες των χιλιάδων προσφύγων που κατέκλυσαν τα γερμανικά σύνορα το 2015 δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

«Μια κατάσταση όπως εκείνη του καλοκαιριού του 2015 δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί», είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι «ήταν και παραμένει ο διακηρυγμένος πολιτικός μας στόχος».

Ο Σόιμπλε

Παράλληλα η Μέρκελ έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπεραμυνόμενη της πολιτικής των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

“Το ότι για τρίτη συνεχή χρονιά η Γερμανία συντάσσει προϋπολογισμό που δεν προβλέπει νέα χρέη συνιστά μια βιώσιμη πολιτική για τις επόμενες γενιές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του Σόιμπλε”, υποστήριξε η καγκελάριος.
Σε συνέντευξή της πάντως τη Δευτέραμ η καγκελάριος αποκάλυψε ότι το κόμμα της κατεβαίνει αυτή τη φορά στον προεκλογικό αγώνα χωρίς να προδικάζει πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

Όμως, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με την Αριστερά και το εθνολαϊκιστικό AfD.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr