ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Ανάρτηση Τσίπρα για το όνομα του κόμματος: «Ήταν καλή ιδέα, αλλά άργησε»
Ηγέτης Δρούζων Συρία: «Μη αναστρέψιμη η απόφαση για αυτονομία»
Αγριεύει ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Ποιές περιοχές θα πληγούν
Η Κοβέσι ζητά κυρώσεις στην Ελλάδα για παραβίαση της αρχής του κράτους δικαίου
Σε εφαρμογή ο Προσωπικός Αριθμός στον e-ΕΦΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο εισαγγελέας Μεχμέτ Γεσίλκαγια ζήτησε την ισόβια κάθειρξη του δημοσιογράφου και βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ενίς Μπερμπέρογλου με την κατηγορία ότι “αποκάλυψε και δημοσίευσε για πολιτική σκοπιμότητα ή στρατιωτική κατασκοπεία πληροφορίες που θα έπρεπε να παραμείνουν μυστικές, για την ασφάλεια του Κράτους και εσωτερικά πολιτικά οφέλη”.
Στη δίκη της υπόθεσης δημοσίευσης ειδήσεων για τις φορτωμένες με πυρομαχικά νταλίκες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ που προορίζονταν για τζιχαντιστές στη Συρία, ο εισαγγελέας Μεχμέτ Γεσίλκαγια ζήτησε την ισόβια κάθειρξη του δημοσιογράφου και βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ενίς Μπερμπέρογλου με την κατηγορία ότι “αποκάλυψε και δημοσίευσε για πολιτική σκοπιμότητα ή στρατιωτική κατασκοπεία πληροφορίες που θα έπρεπε να παραμείνουν μυστικές, για την ασφάλεια του Κράτους και εσωτερικά πολιτικά οφέλη”.
Στο κατηγορητήριο ο εισαγγελέας αναφέρει πως αξιολογεί ότι οι κατηγορούμενοι Τζαν Ντουντάρ, Ερντέμ Γκιούλ και Ενίς Μπερμπέρογλου με αδιευκρίνηστο τρόπο έλαβαν τις εικόνες και τα έγγραφα από μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ/PDY και τις αποκάλυψαν για την επίτευξη πολιτικών στόχων.
Ο εισαγγελέας ζητά επίσης να επιβληθούν στους τρεις κατηγορουμένους ποινές κάθειρξης από 7,5 έως και 15 χρόνια επειδή «αν και δεν είναι μέλη της οργάνωσης, την βοήθησαν εν γνώσει τους και με ελεύθερη βούληση».
Στην δίκη που διεξάγεται στο 14ο κακουργοδικείο της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν παρών ο Τζαν Ντουντάρ που βρίσκεται εκτός Τουρκίας.























































