Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τροτσκιστές 4ης Διεθνούς: “ΔΕΑ και Κόκκινο δεν είναι τροτσκιστές!”

Τροτσκιστές 4ης Διεθνούς: “ΔΕΑ και Κόκκινο δεν είναι τροτσκιστές!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχισυντάκτης της τροτσκιστικής εφημερίδας Σοσιαλιστική Προοπτική έστειλε την ακόλουθη επιστολή στο Tribune με αφορμή το άρθρο μας με τίτλο Έλεος! Οι τροτσκιστές του ΣΥΡΙΖΑ (Κόκκινο – ΔΕΑ) «υπερασπίζονται» τους τζιχαντιστές:

Αξιότιμοι διαχειριστές της ιστοσελίδας tribune

Σε (ανυπόγραφο) άρθρο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας σας –την οποία μάλιστα εμείς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον–, και συγκεκριμένα στο άρθρο που έχει τίτλο “Έλεος! Οι τροτσκιστές του ΣΥΡΙΖΑ (Κόκκινο – ΔΕΑ) “υπερασπίζονται” τους τζιχαντιστές” και ημερομηνία 04.02.2015, γίνεται μια εξώφθαλμη δυσφήμηση του τροτσκισμού, αλλά και μια –θέλουμε να πιστεύουμε ακούσια– παραπλάνηση του αναγνωστικού κοινού. Δεν μπαίνουμε στην ουσία των καταγγελιών σας έναντι των δύο συγκεκριμένων οργανώσεων (αυτό είναι ένα άλλο θέμα), αλλά οφείλουμε, σαν Κομμουνιστές-Τροτσκιστές, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

– Οι εν λόγω οργανώσεις (“Κόκκινο” – ΔΕΑ) δεν δηλώνουν τροτσκιστικές και στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά σχέση με τον τροτσκισμό. Προέρχονται από το ρεύμα του Τόνυ Κλιφ και της θεωρίας περί “κρατικού καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ”, ένα ρεύμα το οποία δεν είχε ποτέ καμιά ιδεολογική, πολιτική ή οργανωτική σχέση με την 4η Διεθνή και τον τροτσκισμό και που οι αντιλήψεις του πολεμήθηκαν πάντα με συνέπεια από τους τροτσκιστές. Πολλά από τα σημαντικότερα έργα του Λ. Τρότσκυ, όπως “Η ταξική φύση της ΕΣΣΔ”, “Στην Υπεράσπιση του Μαρξισμού” κ.λπ. γράφτηκαν ακριβώς σε απάντηση παρόμοιων θεωριών.

– Οι απόψεις περί ισλαμισμού και τζιχαντισμού των εν λόγω οργανώσεων, όπως παρατίθενται στο άρθρο σας, είναι οι δικές τους απόψεις, και όχι οι απόψεις κάποιου “σάιτ των τροτσκιστών”, όπως αόριστα αναφέρετε, και το οποίο μάλιστα δεν κατονομάζετε καν, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση στον αναγνώστη ότι γενικά οι τροτσκιστές έχουν αυτές τις θέσεις για τους τζιχαντιστές.

– Εν συνεχεία, και κατά τρόπο που δεν συνάδει με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, επισυνάπτετε σε ανώνυμο άρθρο ένα κείμενο τρίτου ιστολογίου (https://parekklisi.wordpress.com) σχετικά με τον Άγι Στίνα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στον αναγνώστη. Οι απόψεις που εκφράζει ο Άγις Στίνας στο βιβλίο του “ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ” είναι ασφαλώς καταδικαστέες για εμάς τους τροτσκιστές. Όταν ο Άγις Στίνας κατέληγε σε αυτές τις απόψεις είχε ήδη αποστασιοποιηθεί από τον τροτσκισμό – είναι αμφίβολο αν είχε και ποτέ κάποια στενή σχέση με αυτόν. Πάντως, για να το μάθουν και οι αναγνώστες σας, στο κίνημα της Αντίστασης συμμετείχαν πάρα πολλοί τροσκιστές – και οι περισσότεροι το πλήρωσαν και με τη ζωή τους. Τι σχέση, όμως, μπορεί να έχει ένα σύνθετο ιστορικό και θεωρητικό ζήτημα που ανάγεται στη δεκαετία του ’40… με το Κόκκινο, τη ΔΕΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών;

Παρακαλούμε, λοιπόν, όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια, δημοσιεύοντας την επιστολή μας, γιατί είναι κρίμα να δημιουργείται η εντύπωση για μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα που κάνει καλά τη δουλειά της ότι σκόπιμα συκοφαντεί το κίνημά μας, για την ιστορία και την προσφορά του οποίου έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι.

Με εκτίμηση

Ο αρχισυντάκτης της Σοσιαλιστικής Προοπτικής
(εφημερίδας της Κομμουνιστικής-Τροτσκιστικής Ένωσης-4η Διεθνής)

Πάρις Δάγλας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...