Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελειώνει το Ρωσικό εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντα

Τελειώνει το Ρωσικό εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρόπους για τη χαλάρωση του εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο και την Ουγγαρία, διερευνά το υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας της Ρωσίας, σύμφωνα με τον υπουργό Νικολάι Φιόντοροφ.

«Μελετούμε δραστήρια ποιες πολιτισμένες δυνατότητες υπάρχουν να ανταποκριθούμε στις προτάσεις τους» είπε ο Ν. Φιόντοροφ, σημειώνοντας ότι πρωτίστως αναφέρεται στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο, αλλά και ότι «δεν θα ήταν επιθυμητό να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις των χωρών αυτών με τις Βρυξέλλες».

«Υπάρχουν μερικές, δυο-τρεις εκδοχές, που συζητάμε και είναι κοντά στις δυνατότητες υλοποίησης» είπε ο κ. Φιόντοροφ, αναφέροντας ότι τελική απόφαση δεν υπάρχει προς το παρόν.

Η ρωσική οικονομική εφημερίδα «Rosbusinessconsulting» υπενθυμίζει στο άρθρο της για το θέμα τις εκκλήσεις της ηγεσίας σειράς χωρών της ΕΕ, ώστε να αρθεί πλήρως ή εν μέρει το εμπάργκο εισαγωγών, που επιβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τη Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της.

Στις συζητήσεις αυτές αναφέρθηκε πρόσφατα και ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση για την Ελλάδα από το καθεστώς των κυρώσεων, που απαγορεύει τις απευθείας εισαγωγές φρούτων, όμως θα ήταν δυνατόν να εξαιρεθούν οι «έμμεσες εισαγωγές», κατά τις οποίες φρούτα και λαχανικά εισάγονται ως πρώτη ύλη από μεταποιητικές βιομηχανίες τροφίμων. Τέτοιες μικτές ελληνορωσικές εταιρείες μεταποίησης θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στη Ρωσία και να εισάγουν αποκλειστικά ελληνική πρώτη ύλη, είχε πει ο κ. Πεσκόφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αποχωρήσει η Ουκρανία από το Ντονμπάς για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Πούτιν προς Τεχεράνη: Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του Ιράν

Η Ρωσία πρότεινε περιορισμό των πληροφοριών προς το Ιράν με αντάλλαγμα τη διακοπή της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία

Δύο δημοσιογράφοι του RT τραυματίστηκαν στον Λίβανο – Δεν ήταν «τυχαίο» καταγγέλλει η Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr