ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας και οι τρεις στόχοι στην συνεδρίαση της επταμερούς

Ο Τσίπρας και οι τρεις στόχοι στην συνεδρίαση της επταμερούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τρεις στόχους βρίσκεται στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τους οποίους θα επιχειρήσει να πετύχει κατά την συνάντηση του με ηγέτες της ΕΕ στην επταμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, πρώτη επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τις ασάφειες που υπάρχουν στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και οι οποίες, μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος στόχος του κ. Τσίπρα είναι να ξεκαθαρίσει στους Ευρωπαίους εταίρους, ότι για την Ελλάδα η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα ολοκληρωθούν τα αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και κατά συνέπεια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος που ζητούν επιμόνως τα τεχνικά κλιμάκια αλλά και οι θεσμοί.

Ο δεύτερος στόχος του Αλέξη Τσίπρα , είναι να βάλει στη σωστή βάση στους Ευρωπαίους ηγέτες το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να εξηγήσει στην επταμερή, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ατύχημα για ένα μικρό χρηματοδοτικό πρόβλημα που είναι εύκολα επιλύσιμο και απαιτεί απλά μικρές διευκολύνσεις και όχι νέα δάνεια.

Στο πλαίσιο αυτό θα ζητήσει να εξεταστούν οι υπάρχουσες δυνατότητες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ταμειακής ρευστότητας του ελληνικού δημοσίου, προτείνοντας εκ νέου την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, την εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα και την άρση της απόφασης της ΕΚΤ να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εχέγγυα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, θα έχει ως τρίτο στόχο να πείσει την επταμερή για την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 και να υλοποιηθεί άμεσα το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που έχει αποστείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup, προκειμένου να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις για να προχωρήσει η συμφωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Το ζήτημα της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα» – «Δεν λύνεις κανένα πρόβλημα αν δεν καταπολεμήσεις την αιτία του προβλήματος»

Αλέξης Τσίπρας: «Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά είναι η τέχνη της διεύρυνσης του εφικτού»

Ο Αλέξης Τσίπρας 2 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη με σχέδιο για την Κοινωνική Δικαιοσύνη – Για τον λαό και την πατρίδα

Αλέξης Τσίπρας: «Μια τραγωδία ανθρώπινη, περιβαλλοντική, εθνική, είναι σε εξέλιξη»

Αμεσοδημοκρατική και κυρίαρχη Τοπική Αυτοδιοίκηση – Ο Αλέξης Τσίπρας για το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο: Από την κοινωνία για την κοινωνία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...