Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότερες από 70 Γερμανίδες έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

Περισσότερες από 70 Γερμανίδες έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότερες από 70 γυναίκες, 9 από αυτές μαθήτριες, εγκατέλειψαν τη Γερμανία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Τοπικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BFV), Χανς Γκεόργκ Μάασεν (Hans Georg Maassen).

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 40% αυτών των γυναικών είναι κάτω από την ηλικία των 25, όπως μεταδίδει η Zeit Online.

Αν και η στρατολόγηση νεαρών κοριτσιών και γυναικών από το Ισλαμικό Κράτος δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, ο Μάασεν προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές τελευταία έχουν επικεντρώσει στο να παρασύρουν γυναίκες μέσω των social media.

Οι τζιχαντιστές γράφουν στο διαδίκτυο και είναι ιδιαίτερα ενεργοί σε φόρουμ, όπου αναζητούν γυναίκες που δείχνουν ενδιαφέρον για τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο). Στη συνέχεια επικοινωνούν με αυτές τις γυναίκες ή κορίτσια και τις “εμπνέουν” την επιθυμία να παντρευτούν τζιχαντιστές.

Ο Μάασεν λέει ότι γράφουν σε blog ρομαντικές περιγραφές της ζωής στα στρατόπεδα των εξτρεμιστών, με τις γυναίκες να μην έχουν την παραμικρή ιδέα για το πραγματικό μέλλον που τους επιφυλάσσουν. Συνήθως εκείνες που καταφτάνουν στη Μέση Ανατολή για να βρεθούν με τους τζιχαντιστές απομονώνονται, τους παίρνουν διαβατήρια και τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον μουσουλμάνο ιεροδιδάσκαλο Μαργουάν Αμπού Ταάμ, ο οποίος συνεργάζεται με τη γερμανική αστυνομία, οι γυναίκες που έλκονται από αυτή την προπαγάνδα έχουν συνήθως ψυχολογικά προβλήματα, ή αισθάνονται κοινωνικά αποκλεισμένες. Συνήθως προέρχονται από εξαιρετικά φτωχές οικογένειες και έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης, οι οποίες και αναλαμβάνουν ρόλους διοικητικούς.

Οι γερμανικές Αρχές υπολογίζουν ότι συνολικά τουλάχιστον 600 μουσουλμάνοι από τη Γερμανία έχουν μεταβεί στο Ισλαμικό Κράτος. Από αυτούς 200 έχουν επιστρέψει στη Γερμανία και παρακολουθούνται στενά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καισαριανή: «Οι 200 πήγαιναν με το κεφάλι ψηλά και τραγουδώντας στην εκτέλεση»

Γερμανία: Γενναίες αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους και εξίσωση μισθών σε Ανατολική και Δυτική Γερμανία

Το καθεστώς Μητσοτάκη συμμορφώθηκε με την πρόταση Τσίπρα και τρέχει να αγοράσει τις φωτο της εκτέλεσης των πατριωτών από τους Γερμανούς

Τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Πλήρης αφοπλισμός «άμεσα και ολοκληρωτικά»

1η Μαΐου 1944 – ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Οι Έλληνες στέκονται ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΡΟΣΟΧΗ μπροστά στο γερμανικό απόσπασμα – Ο Τσίπρας ζητά οι φωτογραφίες να αγοραστούν από τη Βουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr