ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ιρανικό τελεσίγραφο στον Τραμπ: «Αν μας χτυπήσετε, τινάζουμε στον αέρα την ενέργεια του Κόλπου»
Έντονη αντιπαράθεση Τραμπ-Χέγκσεθ για τις ελλείψεις πυραύλων που περιορίζουν τα πλήγματα στο Ιράν
Έρχεται θερμή εισβολή: Ποιες πόλεις θα «χτυπήσουν» 40αρια
ΕΛ.Α.Σ.: Ο Μητσοτάκης ζητά και τρίτη τετραετία για ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ τίποτα! - Τα ψέματά του για τη βιομηχανία
Στην τελική ευθεία ο υπερ-πύργος Trump στο Ντουμπάι: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του 1 δισ. δολαρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να αφήσει να «περάσουν 3.500 παράτυποι μετανάστες στην Ευρώπη, σχεδιάζει η Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, αν φτάσει στα άκρα τη διαμάχη της με τους εταίρους της.
Η εφημερίδα έχει δημοσιεύσει και δηλώσεις μεταναστών που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα, που υποστηρίζουν ότι διαβιούν σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες, χωρίς τον κατάλληλοι ρουχισμό, χωρίς ιατρική βοήθεια και σε κάποιες περιπτώσεις καταγγέλλουν και πράξεις βίας από τις ελληνικές αρχές.
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί αρκετές φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τις συνθήκες αυτές στα κέντρα μεταναστών..
Ωστόσο, η Η Independent προσθέτει στο ρεπορτάζ της ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να αλλάξει τις προηγούμενες πολιτικές και σκοπεύει να απελευθερώνει 20 μετανάστες κάθε μέρα, ενώ απώτερος στόχος είναι να κλείσουν εντελώς τα κέντρα κράτησης και να μετατραπούν σε ανοιχτά κέντρα υποδοχής.
Η υπουργός Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου λέει στην εφημερίδα: «Υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική μας. Θέλουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της ασφάλειας και της ελευθερίας».
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου και η ελληνική πλευρά τονίζουν πως η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να αναλάβει το βάρος της ευθύνης να υποδέχεται τόσους πολλούς μετανάστες. Επομένως θα πρέπει και η υπόλοιπη Ευρώπη να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί. Μάλιστα, έδειξε να μην συμφωνεί με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, τονίζοντας: «Το μεταναστευτικό δεν μπορεί να είναι μέρος μιας διαπραγμάτευσης».























































