ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΝΤ: Οδυνηρό ένα Grexit για την Ελλάδα – Πρόβλημα και για τις Αγορές

ΔΝΤ: Οδυνηρό ένα Grexit για την Ελλάδα – Πρόβλημα και για τις Αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λάδι στη φωτιά έριξε πάλι το ΔΝΤ, με τον επικεφαλής οικονομολόγο του, Ολιβιέ Μπλανσάρ, να δηλώνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μια ελληνική κρίση που θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Μια ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί και αυτό θα ήταν ένα γεγονός που θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές» ανέφερε, παρουσιάζοντας τις αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία για το 2015 και το 2016.

«Βρισκόμαστε εν μέσω διαπραγματεύσεων με τους Έλληνες και θέλουμε πραγματικά να καταλήξουν» σε μία συμφωνία, πρόσθεσε.

Προειδοποίησε πάντως ότι μία έξοδος της χώρας από το ευρώ «θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή και πολύ οδυνηρή για την Ελλάδα» εκτιμώντας ότι η υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση ώστε να την αντιμετωπίσει.

«Ορισμένα τείχη προστασίας που δεν υπήρχαν παλαιότερα, σήμερα τα έχουμε και, μολονότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εύκολο, θα μπορούσε να γίνει», συνέχισε.

Πρόσθεσε ακόμα πως αν γινόταν κάτι τέτοιο, «ο καλύτερος τρόπος για να καθησυχάσουμε τις αγορές θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να πραγματοποιήσουμε πρόοδο προς μια δημοσιονομική και πολιτική ένωση και θα ήταν σαφώς η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε».

Ο κ. Μπλανσάρ τόνισε παράλληλα ότι ο κίνδυνος ύφεσης στην Ευρωζώνη, που πέρσι είχε παρουσιαστεί ως η σημαντικότερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, έχει περιοριστεί, «όπως επίσης και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Λαβρόφ: «Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ»

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια – Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί την πατρίδα»

POLITICO: Στα χαρακώματα Μελόνι-Σάντσεθ για το μεταναστευτικό – «Μπλόκο» στα σύνορα

Ο Φρέντης Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν αν προτίθεται να δημιουργήσει Ευρωπαϊκό Ταμείο για την αποζημίωση των πυρόπληκτων πολιτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr