Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίχως μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων δεν υπάρχει συμφωνία, λέει ο Φίλης

Δίχως μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων δεν υπάρχει συμφωνία, λέει ο Φίλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως «κοκκινότατη γραμμή» της κυβέρνησης για να επέλθει συμφωνία με τους δανειστές έθεσε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ρύθμιση για τα πρωτογενή πλεονάσματα αυτομάτως σημαίνει ότι οι δανειστές παραδέχονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και προδιαγράφει τη ρύθμιση του χρέους.

«Στις 5 Ιουνίου είναι η ημερομηνία για την πληρωμή ενός δυσθεώρητου ποσού. Αυτά δεν υπάρχουν, όχι. Δεν μπορεί επί ένα χρόνο η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος να μην παίρνει φράγκο από τη δανειακή σύμβαση και να έχει δώσει 17,5 δισ. ευρώ, τα 8 τα έχει δώσει η κυβέρνηση η σημερινή, για την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών. Καμιά χώρα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της μόνο με τα λεφτά του προϋπολογισμού της. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε και είναι αντικείμενο της συζήτησης. Γι’ αυτό λέμε ότι το θέμα του χρέους τίθεται εκ των πραγμάτων» τόνισε στο Mega.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης: «Εμείς διασφαλίζουμε και θα διασφαλίσουμε την πληρωμή των εσωτερικών υποχρεώσεων, δηλαδή μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, λειτουργία του κράτους. Δεν πρόκειται να δώσουμε λεφτά στους δανειστές. Τώρα τσιτώνει η διαπραγμάτευση. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές διαδικασίες απάντησε: «Δεν κάνουμε αντάρτικα εμείς, συζητάμε επί της ουσίας, εκτίθενται όλες οι απόψεις μέσα από τη συλλογική λειτουργία. Λαμβάνουμε μια απόφαση, δημοκρατικά και την τηρούμε όλοι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...