Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ναρκοθετεί» ο Σόιμπλε με βόμβα για παράλληλο νόμισμα

«Ναρκοθετεί» ο Σόιμπλε με βόμβα για παράλληλο νόμισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζει να ναρκοθετεί τις διαπραγματεύσεις εξωθώντας την Ελλάδα στα άκρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνοντας λόγο για αυξημένες πιθανότητες υιοθέτησης παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα, εφόσον αποτύχουν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Το σενάριο αυτό, το οποίο διέρρευσε η πλευρά του Σόιμπλε, έφερε στο φως της δημοσιότητας το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο πηγές που μετείχαν σε πρόσφατη σύσκεψη υπό τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Σόιμπλε ανέφερε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου που χρησιμοποιεί και το ευρώ, χωρίς να είναι στην Ευρωζώνη.

Οι δηλώσεις του Σόιμπλε έρχονται για μία ακόμη φορά μία ημέρα μετά από μία συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε ανώτατο επίπεδο ηγετών και ενώ συναντάται με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με στόχο προφανή να ναρκοθετήσει τις διαπραγματεύσεις και στριμώξει περαιτέρω την κυβέρνηση, προωθώντας το σενάριο της άτακτης υποχώρησης από τις κόκκινες γραμμές της, την ώρα που όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς μία τελική συμφωνία στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Κάνουν ολόκληρα συνέδρια για να δουν εάν θα συγκυβερνήσουν με τον Μητσοτάκη» – Ο Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να νικήσει τον Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας: Ενώ ο λαός «φοβάται» να πάει βενζινάδικο ή σούπερ-μάρκετ η κυβέρνηση Μητσοτάκη «μοιράζει το δημόσιο χρήμα σε “δικούς της” ανθρώπους»

Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο 28/03 στη Λαμία: Για «αυτά που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε μαζί»

Λάβρος ο Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη κατά Μητσοτάκη: «Αίσθηση ότι η χώρα κυβερνάται με όρους μαφίας»

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη (18/03) με το βλέμμα στραμμένο στον πόλεμο, στην ακρίβεια και στην υποτέλεια Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr