ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το BLUE CARRIER 2 καίγεται στο Αιγαίο Πέλαγος στις Κυκλάδες
Τα στελθ υποβρύχια του Ισραήλ με πυραύλους «Πόπαϊ Τέρμπο» βεληνεκούς 1.500 χιλιομέτρων
Τραμπ σε Σι: Εσείς έχετε χιλιάδες χρόνια ιστορίας, εμείς είμαστε οι κληρονόμοι της Αθήνας, της Σπάρτης, της Ρώμης και της
Οι Τούρκοι δειλοί τρέχουν στη Σαουδική Αραβία για τη Συμφωνία της Μέκκας
Η Σαουδική Αραβία ΔΕΝ θα πάρει F-35 - Το Κατάρ θα επενδύσει στην τουρκική πολεμική βιομηχανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Λέονιντ Μπερσίντσκι του Bloomberg επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει το πραγματικό νόημα πίσω από τη δήλωση Μέρκελ θα δω τον Τσίπρα αν το επιθυμεί.
‘Οπως γράφει η Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να επιτύχει την τελευταία στιγμή μία συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της. Αλλά οι Ελληνες πρέπει να είναι έτοιμοι για συμβιβασμό.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης ότι η Καγκελάριος θα συναντήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό «αν εκείνος το θέλει», ο Μπερσίντσκι σημειώνει ότι ουσιαστικά η Μέρκελ λέει στον Τσίπρα να πάει σε εκείνη, αν είναι έτοιμος να συμβιβαστεί.
«Παρόλο που η Μέρκελ είναι καλή στο να βρίσκει συμβιβαστικές λύσεις σε αδύνατες καταστάσεις- άλλωστε μεσολάβησε για την επισφαλή κατάπαυση πυρός στην ανατολική Ουκρανία- δεν έχει μεγάλο περιθώριο κινήσεων, αν μη τι άλλο καθώς είναι αποφασισμένη να διατηρήσει μία ενιαία στάση με τον σκληρό υπουργό Οικονομικών της, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», γράφει το Bloomberg.
Καταλήγει όμως πως αν οι Ελληνες θέλουν συμφωνία «κάτι που δεν είναι απόλυτα βέβαιο με βάση τη λαϊκίστικη ρητορική τους», σχολιάζει, θα πρέπει να το κάνουν με τους όρους των δανειστών.
«Μία ταπείνωση που μπορεί να είναι δύσκολο για εκείνους να την αποδεχθούν», εκτιμά ο Μπερσίντσκι.
























































