Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία Αθήνας – δανειστών για το τρίτο μνημόνιο

Συμφωνία Αθήνας – δανειστών για το τρίτο μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε η 23ωρη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και δανειστών, νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει και το πρακτορείο Reuters, Αθήνα και δανειστές έχουν πλέον συμφωνήσει και μένουν ορισμένες λεπτομέρειες που εκκρεμούν.

Όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε για το σύνολο του πακέτου του μνημονίου και μένουν να συζητηθούν κάποιες λεπτομέρειες.

Αποχωρώντας από το ξενοδοχείο «Hilton» οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης δήλωσαν: «Τέλος καλό, όλα καλά, η συμφωνία έκλεισε».

Οι δύο υπουργοί φεύγοντας από το ξενοδοχείο Hilton πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία.

Η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισε με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, στα ζητήματα που αφορούν το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια και την απελευθέρωση της αγορά της ενέργειας.

Επίσης, παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες για τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα εξεταστούν από τα τεχνικά κλιμάκια.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα δύο άρθρα στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί την Πέμπτη, δίνοντας το πράσινο φως στο Eurogroup να συνεδριάσει την Παρασκευή.

Τη συμφωνία θα ακολουθήσει η πρώτη κεφαλαιακή ένεση ύψους 10 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες και προτού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκληρώσει τα stress tests.

Την είδηση της συμφωνίας μετέδωσε και το Reuters γράφοντας χαρακτηριστικά: « Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο διάσωσης και επιτεύχθηκε συμφωνία».

Capture

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Αλέξης Τσίπρας από το Παλλάς: Άμεσα η επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης – Ομιλία προάγγελος νέου κόμματος

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στους μνημονιακούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, στην ολιγαρχία και την κλεπτοκρατία

Δημοσκόπηση Marc: Τη δεύτερη θέση διεκδικεί το αναμενόμενο κόμμα Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...