Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερολίνο: Ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, θα ήταν παράνομο

Βερολίνο: Ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, θα ήταν παράνομο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοιχτή σε συζητήσεις που αφορούν το ελληνικό χρέος αλλά μόνο υπό τη μορφή της επιμήκυνσης των δανείων ή της ελάφρυνσης των όρων εμφανίζεται το Βερολίνο, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο διαγραφής του χρέους.

Το πρωί της Πέμπτης ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιενς Σπαν, δήλωσε στο Deutschlandfunk, πως ένα κούρεμα «δεν είναι νόμιμο, εκεί όπου παραδίδεις κάποιο χρέος… αλλά στον όρο ανακούφιση για το χρέος μπορεί κανείς να συμπεριλάβει την επέκταση της ωρίμανσης, για μια περίοδο χωρίς καταβολή δόσεων ή πληρωμών εξαγοράς και μπορούμε να συζητήσουμε γι’΄αυτά, το έχουμε πει αυτό».

Παράλληλα αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας να πετύχει μια καλή συμφωνία προσθέτοντας πως «Υπάρχει μια εποικοδομητική στάση, μια προθυμία για μεταρρυθμίσεις, υπάρχει μια αναγνώριση ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει αν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».

Τέλος, κατέληξε, λέγοντας πως υπάρχουν κάποιες ειδικές ρωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν αυτή την εβδομάδα, ερωτήσεις που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ότι είναι σημαντικό για τη Γερμανία το ΔΝΤ να συνεχίσει να εμπλέκεται στη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άλμα του πληθωρισμού στο 2,9% τον Νοέμβριο – Η ακρίβεια «καίει» τη θετική ατζέντα του Μαξίμου

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποψήφιος για πρόεδρος του Eurogroup

Άνγκελα Μέρκελ: Φταίμε όλοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γερμανία: Νέοι με κατάθλιψη προτιμούν την Τεχνητή Νοημοσύνη αντί τους ειδικούς

Γερμανία: Το άκρως απόρρητο σχέδιο πολέμου κατά της Ρωσίας και η επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...