ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» - Η σχέση της Ελλάδας με την
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με τη νέα συμφωνία οι ολιγάρχες διατηρούν τα κεκτημένα τους, εκτιμάει ο τέως υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Βαρουφάκης που εξαπολύει πυρά κατά των θεσμών για το πρόγραμμα.Μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως «το μνημόνιο ετοιμάστηκε ώστε να αντανακλά την εξευτελιστική παράδοση άνευ όρων (σ.σ. capitulation), της 12ης Ιουλίου, υπό την απειλή του Grexit που ετέθη στον Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης».
Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα, ο τέως ΥΠΟΙΚ εκτιμά πως «θα σκλαβώσουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους με την επιβολή σκληρών περικοπών στα κοινωνικά επιδόματα, την ώρα που οι ξένες εταιρείες θα μπορούν να αρπάζουν εγχώρια περιουσιακά στοιχεία φθηνά, μέσω ιδιωτικοποιήσεων».
Σε αυτό το πλαίσιο εκτίμησε πως οι δισεκατομμυριούχοι στην Ελλάδα θα ξεφύγουν από τους ελέγχους.
«Η Βουλή ενέκρινε μία συμφωνία, η οποία επιτρέπει στους ολιγάρχες να αποκομίζουν τεράστια κέρδη και να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν» τονίζει χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι το μνημόνιο θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση.
Ως προς το ασφαλιστικό, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε πως η τρόικα ήταν αυτή που το διάλυσε. Σε αυτό το πλαίσιο προειδοποίησε κατά των περικοπών στα επιδόματα των συντάξεων, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε έναν φαύλο κύκλο. «Οι περικοπές θα είναι τόσο μεγάλες που θα ρίξουν τη ζήτηση στην Ελλάδα, ενώ θα αυξηθεί η ανεργία» σημείωσε.
























































