ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Λονδίνο διαψεύδει ότι θα καταρρίψει ρωσικά μαχητικά στη Μέση Ανατολή

Το Λονδίνο διαψεύδει ότι θα καταρρίψει ρωσικά μαχητικά στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ρωσική κυβέρνηση κάλεσε την Κυριακή τον Βρετανό ακόλουθο Άμυνας στη Μόσχα προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με άρθρο βρετανικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο το Λονδίνο έχει δώσει το πράσινο φως στους πιλότους της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας να εμπλέκονται σε αερομαχίες με ρωσικά μαχητικά.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα της βρετανικής ταμπλόιντ Daily Star Sunday, που το Λονδίνο το απορρίπτει ως ανακριβές, είναι «ζήτημα χρόνου» ώσπου τα βρετανικά μαχητικά να εμπλακούν σε αερομαχίες με τα ρωσικά αεριωθούμενα στον εναέριο χώρο του Ιράκ.

Οι συντάκτες του άρθρου επικαλούνταν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές που δεν ήθελαν να κατονομαστούν.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου ότι ο Βρετανός ακόλουθος είχε μια συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο ζήτησε να δοθούν «διευκρινίσεις για τις ανακριβείς πληροφορίες που δημοσίευσε εφημερίδα σχετικά με κανόνες εμπλοκής μαχητικών της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στο Ιράκ».

Ο ακόλουθος επανέλαβε τις ανησυχίες της Βρετανίας σχετικά με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, οι οποίοι σύμφωνα με το Λονδίνο περιπλέκουν την κατάσταση εκεί, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Φόρεϊν Όφις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Ιράκ

Η μάχη για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει βίαιη κατάληψη της λιβανέζικης πρωτεύουσας

Ρωσικό πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε από τορπίλη υψηλής τεχνολογίας στη Μεσόγειο

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Ο οπλισμός της οργάνωσης εκτός της ατζέντας των διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου – «Δεν θα παραδοθούμε»

Το τάνκερ «Άγιος Φανούριος» διήλθε από τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr