Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προσφωνώντας τον Γάλλο πρόεδρο ως τον «φίλο μας Φρανσουά», ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Ελλάδα και την υπογραφή της κοινής διακήρυξης μεταξύ των δύο ηγετών ως πολύ σημαντικό βήμα στην πολύχρονη σχέση συνεργασίας και φιλίας.

«Επιβεβαιώνουμε σήμερα την εταιρική και στρατηγική σχέση», υπογράμμισε.

Σημειώνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια, ανέφερε ότι η επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα είχε σχεδιαστεί εδώ και καιρό και πως «ήρθε σε μια στιγμή που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

«Πιστεύουμε ότι όσο η οικονομική κρίση που δυστυχώς παραμένει ως απειλή στην Ευρωζώνη όσο και η προσφυγική κρίση, πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού και στοχεύουμε η Ελλάδα να αναδειχθεί ως χώρα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ον κ. Τσίπρας, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ.

Αναφερόμενος στα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου, επισήμανε πως «περάσαμε δύσκολες στιγμές, οι οποίες όμως ενώνουν τους ανθρώπους. Ο Φρανσουά ήταν ένας από τους ανθρώπους που με έπεισε ότι πρέπει να δεχτώ έναν δύσκολο συμβιβασμό, και το αποφασίσαμε με στόχο να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη σε πείσμα των ακραίων συντηρητικών δυνάμεων, που δεν έχουνε εγκαταλείψει τα σχέδια τους».

«Πιστεύω ότι το μήνυμα της συνάντηση πρέπει αν είναι ότι αυτή η ανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας πρέπει να φύγει οριστικά από το τραπέζι. Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να την επαναφέρει», συνέχισε.

Τσίπρας και Ολάντ υπέγραψαν κοινή διακήρυξη για την επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς -όπως εμπόριο, επενδύσεις και προσφυγικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΕ: Αποφάσισε επ’ αόριστον «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 210 δισ. ευρώ -Αντιδράσεις από 4 χώρες-μέλη

ΕΕ: «Χαράτσι» 3 ευρώ στα μικρά δέματα ηλεκτρονικού εμπορίου από πλατφόρμες όπως οι Temu και Shein

Ο… ουκρανικός λόγος της επιλογής Πιερρακάκη για πρόεδρος του Eurogroup

Δημοσκόπηση: Πέφτει κι’ άλλο η ΝΔ – Ανεβαίνει ο Τσίπρας – Το ΠΑΣΟΚ χωρίς Ανδρουλάκη αυξάνει ποσοστά

«Βόμβα» Ζελένσκι για δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...