ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν
Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν - Το Ισραήλ αντιδρά
Άγριο φονικό στην Καλλιθέα με νεκρό έναν 15χρονο - Ήταν γνώριμος των Αρχών
Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν
Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι Ταλιμπάν έχουν κλείσει όλα τα σχολεία στην περιοχή Ουαρντόζ στην βορειοανατολική επαρχία Μπανταχσάν του Αφγανιστάν, και αναγκάζουν να ενταχθούν στις τάξεις τους παιδιά-στρατιώτες, ανακοίνωσε σήμερα ο ασκών χρέη κυβερνήτη της επαρχίας.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό Tolo, ο Σαχ Ουαλιουλάχ Αντέμπ δήλωσε πως οι Ταλιμπάν έχουν στείλει πολλά παιδιά να πολεμήσουν στις τάξεις τους σε εμπόλεμες ζώνες.
«Οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν πρόσφατα να στρατολογούν παιδιά (…). Έχουν κλείσει σχολεία και οι περισσότερες απώλειες τους στις μάχες είναι παιδιά», δήλωσε ο Αντέμπ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες περί της συμμετοχής παιδιών-στρατιωτών σε μάχες τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την περιοχή Ουαρντόζ νωρίτερα αυτό το μήνα. Όπως ανέφερε η διεύθυνση εκπαίδευσης στην περιοχή, έχουν κλείσει τα σχολεία στα εδάφη που ελέγχουν, εμποδίζοντας 10.000 μαθητές να πάνε στο σχολείο μόνο στην περιοχή Μπανταχσάν.























































