Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Ευρωπαίων ηγετών: Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή ενωμένοι

Μήνυμα Ευρωπαίων ηγετών: Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή ενωμένοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είναι επίθεση εναντίον όλων μας. Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή ενωμένοι με όλα τα απαραίτητα μέσα και με αδίστακτη αποφασιστικότητα», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και τα ευρωπαϊκά κοινοτικά όργανα για τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» στο Παρίσι.

Ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης αναφέρει τα εξής:

«Η ΕΕ είναι βαθύτατα συγκλονισμένη και βρίσκεται σε πένθος, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον όλων μας. Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή αυτή μαζί με όλα τα απαραίτητα μέσα και με αδίστακτη αποφασιστικότητα.

Η Γαλλία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Ενέπνευσε τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης και οι αξίες αυτές εμπνέουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα είμαστε ενωμένοι με τον γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας.

Αυτή η επαίσχυντη πράξη τρομοκρατίας θα επιτύχει μόνο το αντίθετο του σκοπού της, ο οποίος ήταν να διαιρέσει, να τρομάξει και να σπείρει το μίσος.

Το καλό είναι πιο ισχυρό από το κακό. Ό,τι μπορεί να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να καταστεί η Γαλλία ασφαλής, θα γίνει. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να καταπολεμήσουμε τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και το μίσος.
Εμείς οι Ευρωπαίοι θα θυμόμαστε τη 13η Νοεμβρίου, ως Ευρωπαϊκή Ημέρα πένθους. Καλούμε όλους τους ευρωπαίους να συμμετάσχουν στη μνήμη των θυμάτων, κρατώντας ενός λεπτού σιγή στις 12μ.μ. της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η ψευδαίσθηση μιας “διαρκούς ειρήνης” κατέρρευσε»

Απόφαση «α λα Τραμπ» του Μακρόν: Στην άκρα αριστερά η Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr