Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eθνική γκάφα Μπαλτά: Δεν θα διεκδικήσουμε δικαστικά τα γλυπτά του Παρθενώνα

Eθνική γκάφα Μπαλτά: Δεν θα διεκδικήσουμε δικαστικά τα γλυπτά του Παρθενώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πριν ένα χρόνο η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας λόγω του θέματος της διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα από την Αγγλία. Η επικεφαλής του βρετανικού δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την εκπροσώπηση της Αθήνας, Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, ήρθε στην ελληνική πρωτεύουσα και για τρεις μέρες οι φωτογραφίες της έκαναν τον γύρο του κόσμου μαζί με δηλώσεις της υπέρ της επιστροφής των γλυπτών που αφαιρέθηκαν από τον λόρδο Έλγιν.

Έναν χρόνο μετά, η υπόθεση της δικαστικής διεκδίκησης των γλυπτών όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει, αλλά ουσιαστικά έχει παγώσει για τα καλά. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θίξει το ζήτημα από την ημέρα που εξελέγη προκαλώντας ερωτηματικά στην κοινή γνώσμη, καθώς πρόκειται για μία εθνική διεκδίκηση ετών.

Την Τρίτη όμως ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς έσπασε τη σιωπή του. Μιλώντας σε δημόσια συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής και απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις κινήσεις του υπουργείου για την επιστροφή των μαρμάρων ο Υπουργός, άφησε εμβρόντητους τους ακροατές όταν τους αποκάλυψε πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει τελικά να προχωρήσει στη διεκδίκηση των γλυπτών διά της δικαστικής οδού. Η δικαιολογία; “Κινδυνεύουμε να χάσουμε το δικαστήριο”, σύμφωνα με τον Αριστείδη Μπαλτά.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού υποστηρίζει δημόσια πως η δικαστική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα απέβαινε υπέρ των Βρετανών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λονδίνο: «Σανδαλάκηδες» διαδηλωτές υπέρ της Γάζας την «έπεσαν» στην Oxford Street

Ουκρανία: Το Κίεβο «συμφωνεί σε ειρηνευτικό σχέδιο» με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση για την Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις αντί παραχώρηση εδαφών, ρωσικές αποζημιώσεις και εκλογές

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι το Ισραήλ αγοράζει γη στην κατεχόμενη Κύπρο – «Η Κύπρος προστίθεται στο μενού του νέου ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού που στήνεται στην περιοχή μας»

Γκρίνια στην Τουρκία – Αγόρασαν S-400 που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και Eurofighter στη διπλάσια τιμή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...